• Šobrīd

    weather img

    Rīga +8°C

    Fantastiskā šokolādes un zemeņu kūka

    Šokolādes gardēžiem
    11. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kūka īstiem šokolādes gardēžiem, palutini sevi un savus mīļos!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    1st
    1 vērtējums
    5/5

    Veidnes diametrs 18 cm, var izmantot arī kantainu veidni

     

    Kūka ir vienkārši pagatavojama, bet tas ir jādara iepriekšējā dienā, lai tā varētu labi sastingt.

    Cepumus samaļ vai saberž. Četras zemenes sagriež gabalos. Saldo krējumu uzkarsē, bet nevāra, ber tajā gabaliņos sakapātu šokolādi un maisot karstajā krējumā izkausē. Maisa, līdz masa ir viendabīga, tad tajā iemaisa un izkausē sviestu, pieber arī sāli un garšai pielej alkoholu. 3/4 šokolādes krēma pārlej saberztajiem cepumiem, liek klāt arī sagrieztās zemenes. Visu uzmanīgi izmaisa, lai zemeņu gabalus nesašķaidītu, jo masa ir bieza. Masu liek ar plēvi izklātā aptuveni 18 cm lielā veidnē (tā var būt arī kantaina) un nolīdzina. Virsu pārlej ar atlikušo šokolādes krēmu un veidni liek ledusskapī līdz nākamajai dienai. Pirms pasniegšanas kūku izņem no veidnes, noņem plēvi, grezno ar zemeņu pusītēm, tad ar sasildītu nazi sagriež gabalos.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība - Parūpējies par savu sirdi!

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    AutoBild.lv

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+