• Šobrīd

    weather img

    Rīga +3°C Mākoņains, DR vējš, 3.6 m/s

    Marcipāna rozītes tortu un kūku greznošanai

    Tortes
    IEVAS Receptes
    IEVAS Receptes
    1. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Marcipāna rozītes recepte
    Marcipāna rozītes recepte
    Ne velti rozes ir ziedu karalienes, ar šīm saldajām rozītēm katra kūka kļūs karaliska.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Personas
    1
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    5m
    Pagatavošana
    20m
    Kopējais laiks
    25m
    2 vērtējumi
    5/5
    • Ja rozītes istabas temperatūrā patur līdz nākamajai dienai, tās apžūst un kļūst stingrākas.

     

    • Tortu un kūku greznošanai var izmantot arī dzīvas rozes,tās attiecīgi apstrādājot.

    Rozes apstrādāšanai izmanto želatīnu vai olas baltumu. Šādi sagatavotas rozes uz kūkas ir stingras un ilgstoši labi izskatās. Pirms apstrādāšanas roze jānoskalo, jāapžāvē. Ja tā nav bioloģiski audzēta, tad gan to ēst nevajadzētu.

     

    1. Vienu tējkaroti želatīna uzbriedina trīs ēdamkarotēs ūdens, tad to uzsilda un izšķīdina. Ar nelielu otiņu katru rozes ziedlapiņu vai zaļās lapas no abām pusēm pārklāj ar želatīnu. Šādi rozi var pārklāt arī ar olu baltumu.
    2. Apstrādātu rozi iesprauž režģī vai kā citādi nostiprina, lai tā apžūst. Ar želatīnu pārklātu rozi noliek aukstumā sastindzināt. Bet ar olbaltumu pārklāta roze jāžāvē istabas temperatūrā – tā žūs ilgāk nekā ar želatīnu apstrādāta.
    3. Sastingušu un nožuvušu rozi var pārkaisīt ar pūdercukuru.
    4. Pūdercukuru nopurina, un zieds ir gatavs rotāšanai.

     

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+