Marcipāna rozītes tortu un kūku greznošanai

Ne velti rozes ir ziedu karalienes, ar šīm saldajām rozītēm katra kūka kļūs karaliska.
Kūku dekorēšana
IEVAS Receptes
1. jūnijs

Drukāt

Saglabāt

Marcipāna rozītes recepte
Sarežģītība
Vidēja
Personas
1
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
5m
Pagatavošana
20m
Kopējais laiks
25m
2 vērtējumi
5/5
  • Ja rozītes istabas temperatūrā patur līdz nākamajai dienai, tās apžūst un kļūst stingrākas.

 

  • Tortu un kūku greznošanai var izmantot arī dzīvas rozes,tās attiecīgi apstrādājot.

Rozes apstrādāšanai izmanto želatīnu vai olas baltumu. Šādi sagatavotas rozes uz kūkas ir stingras un ilgstoši labi izskatās. Pirms apstrādāšanas roze jānoskalo, jāapžāvē. Ja tā nav bioloģiski audzēta, tad gan to ēst nevajadzētu.

 

  1. Vienu tējkaroti želatīna uzbriedina trīs ēdamkarotēs ūdens, tad to uzsilda un izšķīdina. Ar nelielu otiņu katru rozes ziedlapiņu vai zaļās lapas no abām pusēm pārklāj ar želatīnu. Šādi rozi var pārklāt arī ar olu baltumu.
  2. Apstrādātu rozi iesprauž režģī vai kā citādi nostiprina, lai tā apžūst. Ar želatīnu pārklātu rozi noliek aukstumā sastindzināt. Bet ar olbaltumu pārklāta roze jāžāvē istabas temperatūrā – tā žūs ilgāk nekā ar želatīnu apstrādāta.
  3. Sastingušu un nožuvušu rozi var pārkaisīt ar pūdercukuru.
  4. Pūdercukuru nopurina, un zieds ir gatavs rotāšanai.

 

 

 

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs