• Prosas polenta ar ceptiem dārzeņiem

    Pamatēdieni
    Daina Lapiņa
    7. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Prosas polenta ar ceptiem dārzeņiem
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Prosas polenta ar ceptiem dārzeņiem
    Prosas putra ir paaudzēs mīlētas brokastis Ukrainā un tās kaimiņos. Tāpat arī Itālijā – maigā polentas putra tur, kā izrādās, vārīta ne vien no kukurūzas, bet arī no citiem graudaugiem, tostarp arī prosas. Šī putra kalpos kā sātīgas brokastis, gan arī kā vieglas vakariņas.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    20m
    • Prosu rupji samaļ vai sablendē rupju maluma miltu konsistencē. To ber uzkarsētā katlā, maisot dažas minūtes grauzdē, līdz sāk smaržot.
    • Tad lej klāt karstu buljonu, tikpat daudz ūdens, pieber sāli un apmaisot lēni vāra, līdz polenta uzbriest un sabiezē.
    • Pēc vajadzības pielej vēl ūdeni. Kad putra noņemta no uguns, pievieno sviestu un rīvētu sieru, kuļ, līdz tie izkūst un putra kļūst krēmīga.
    • Kamēr putra vārās, pannā eļļā apgrozot cep sagrieztus dārzeņus, pievieno timiāna lapiņas, sāli, piparus. Pasniedz ar prosas polentu.
    • Tā kā putru pagatavošana prasa diezgan daudz laika un pirms brokastīm parasti tā nav, putras ir iespējams pagatavot jau iepriekš, no rīta tās uzkarsējot. Ja tās pārāk sabriedušas, iemaisa nedaudz karsta ūdens.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē