• Vai mājās viss ir tīrs? 6 vietas, ko sev atgādināt notīrīt

    Māja
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Iestājoties patīkami pavasarīgam laikam, lielā pavasara tīrīšana nonāk darāmo darbu sarakstā, taču ir dažas lietas un vietas, ko reizēm pat neienāk prātā notīrīt.

    Veicot mājas uzkopšanu, ieteicams izstaigāt māju kā parasti. Tā būs iespējams saprast, kam visbiežāk pieskaras un kas tiek satverts, vai šīs vietas tīrīšanas laikā netiek atstātas novārtā vai pat palikušas nepamanītas.

    10 vietas un lietas, ko nevajag aizmirst lielajā uzkopšanā:

    1. Rokturi un gaismas slēdži.
      Gaismas slēdži un durvju rokturi tiek izmantoti teju katru reizi, izejot vai ieejot telpā, savukārt, cik bieži tie tiek tīrīti? Durvis un mēbeļu virsmas mazgā, lai notīrītu redzamos netīrumus, tomēr pašlaik ir ieteicams ne tikai rūpīgi notīrīt, bet arī dezinficēt rokturus un durvju malas, kam pieskaras visbiežāk. Tas attiecas arī uz virtuves skapīšiem, atvilktnēm, logu rokturiem.
    2. Televizors, tastatūra un pele.
      Ar televizora tālvadības pulti tiek pārslēgts kanāls, bet pēc tam paņemts popkorns un likts mutē? Noteikti ieteicams pievērst uzmanību visām ierīcēm un virsmām, kam ikdienā pieskaramies, pat, ja šie pieskārieni ir īsi. 

      Pirms ierīču – datora, televizora un citu – tīrīšanas, ieteicams tās izslēgt vai atvienot no strāvas. Visefektīvākais veids, kā likvidēt netīrumus, kas sakrājušies starp tastatūras taustiņiem, ir spēcīga gaisa plūsma un speciālās datoru tīrīšanas salvetes. Klēpjdatoru tīrīšanai nosacījumi neatšķiras, un arī tos pirms tīrīšanas jāatceras izslēgt. Nekādā gadījumā tīrīšanai nedrīkst izmantot logu tīrīšanas, dezinfekcijas vai citus sadzīvē izmantojamos tīrīšanas līdzekļus.
    3. Ledusskapis, veļasmašīna, cepeškrāsns un cita sadzīves tehnika.
      Uzkopojot savu māju, ieteicams pievērsties arī tām ierīcēm, kas palīdz uzturēt tīrību. Piemēram, notīrīt veļasmašīnas durvis un malas vai putekļsūcēja rokturi.

      Sadzīves tehnikas tīrīšanai var izmantot siltu ūdeni ar tajā izšķīdinātu sodu. Sodu ieteicams izmantot, jo tā ne tikai palīdzēs vieglāk attīrīt virsmu, bet arī uzsūks nepatīkamās smakas, ja tādas būs radušās. Pēc mazgāšanas ieteicams ierīci izslaucīt sausu vai atstāt durvis vaļā un to izvēdināt.

      Veļasmašīnai var izmantot vēl vieglāku tīrīšanas veidu – pulvera nodalījumā atliek iebērt tikai sodu vai citronskābi, uzlikt uz karstu un īsu mazgāšanas ciklu. Pēc tam vien atliek atvērt durtiņas un ļaut veļasmašīnai izžūt.
    4. Piparu un sāls dzirnaviņas.
      Visus garšvielu traukus ieteicams iztīrīt regulāri, savukārt tagad pastiprināti pievērst uzmanību tieši tiem garšvielu traukiem, kas tiek visbiežāk izmantoti, piemēram, dzirnaviņām, kas novietotas uz ēdamgalda.
    5. Automašīna.
      Automašīnās noteikti jāpievērš īpaša uzmanība tām vietām, kas tiek aiztiktas katrā braukšanas reizē, piemēram, stūrei, durvju rokturiem, ātrumkārbas svirai un drošības jostai.
    6. Viss kabatu saturs: jānotīra arī atslēgas, naudas maks, bankas kartes.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē