• Smiltenes vidusskolā ar zarnu infekciju saslimuši 57 bērni

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    19. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Vienā no Smiltenes vidusskolas ēkām ar vīrusu izraisītu zarnu infekciju saslimuši 57 bērni, aģentūrai LETA apstiprināja Smiltenes vidusskolas direktores vietniece Inese Raiskuma.

    Viņa pastāstīja, ka pagājušās nedēļas ceturtdienas vakarā mājās bērniem sākusies vemšana un caureja, kas turpinājusies arī piektdienas rītā skolā, tādēļ skolas vadība izsaukusi ārstu epidemiologu un atcēlusi valsts svētkiem paredzēto pasākumu.

    «Analīžu veikšanai ir paņemti pārtikas paraugi, kā arī virsmu nomazgājumu paraugi, bet vēl nav saņemtas atbildes. Telpās brīvdienās ir veikta papildus dezinfekcija, informēti vecāki par rīcību bērnu saslimšanas gadījumos,» teica Raiskuma.

    Smiltenes vidusskolas direktore Ilze Vergina informēja, ka visi saslimušie bērni skolā var atgriezties tikai pēc tam, kad ir saņemta ģimenes ārsta izziņa par to, ka bērns ir vesels.

    Skolas ēkā mācās 314 bērni, tajā skaitā 185 sākumskolas skolēni un 129 pirmsskolas vecuma bērni.

    Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Arāja aģentūrai LETA apstiprināja, ka SPKC ir informēts par bērnu grupveida saslimšanu Smiltenē un dienas laikā informēs par to, ko speciālisti šodien izglītības iestādē pārbaudījuši un secinājuši.

    Jau ziņots, ka Pārtikas un veterinārais dienests pastiprinātās kontroles laikā, kas uzsākta pēc tam, kad tika konstatēti saslimšanas ar salmonelozi gadījumi Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs, konstatēja vairākas piesārņotas putnu gaļas partijas, kas ražotas Polijas uzņēmumā «Cedrob S.A.».

    «Salmonella enteritidis» baktērija konstatēta SIA «Gaļsaimnieks» ņemtajos Polijas izcelsmes putnu gaļas paraugos, kā arī SIA «EVBL» ņemtā Polijas izcelsmes putnu gaļas paraugā.

    Ziņots arī, ka, veicot pastiprinātu akūtu zarnu infekcijas slimību uzraudzību Siguldas un Siguldas novada iedzīvotājiem saistībā ar STEC infekcijas izplatības epidemioloģisko izmeklēšanu, tika atklāti arī salmonelozes gadījumi. Ar salmonellām inficējās bērni, kuri apmeklēja divas Siguldas pirmsskolas izglītības iestādes – «Ieviņa» un «Tornīši».

    Savukārt oktobra sākumā vēdera infekcija tika konstatēta apmēram 50 universālveikala «Stockmann» darbiniekiem, kurus «Trakajās dienās» ēdināja SIA «Baltic Restaurant Latvia». Informāciju par saslimšanas gadījumiem «Stockmann» darbinieku ēdināšanas blokā PVD saņēma no paša «Baltic Restaurants Latvia».

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē