• Pirmo reizi vienā albumā izdoti visi Imanta Kalniņa simfoniskie darbi

    Kultūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Imanta Kalniņa 80. jubilejas gadā izdots albumu, kurā pirmo reizi vienuviet apkopoti visi nozīmīgākie komponista simfoniskie darbi – septiņas simfonijas un trīs koncerti, informē ierakstu kompānija SKANI.

    Albumu papildina arī divas simfoniskās miniatūras, kas guvušas Imanta Kalniņa orķestrālā stila vizītkartes lomu, tai skaitā viens no visu laiku iecienītākajiem komponista darbiem – fināls no mūzikas kinofilmai Pūt, vējiņi.

    Albums ierakstīts sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģentu Atvara Lakstīgalas un Māra Sirmā vadībā, laika posmā no 2014. – 2020. gadam. 

    Piecu disku albumā iekļautas visas septiņas Imanta Kalniņa simfonijas, tai skaitā jau iepriekš izdotās 4., 5. un 7. simfonijas, kā arī pilnīgi jauni ieskaņojumi 1., 2., 3. un 6. simfonijai.  Ieskaņoti visi trīs koncerti -  Koncerts čellam, Koncerts obojai un Koncerts orķestrim, kā arī divas simfoniskās miniatūras – Santakrusa un leģendārā fināla daļa no mūzikas kinofilmai Pūt, vējiņi.

    «Šis ir viens no ilgi lolotiem albumiem, ko kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri iecerējām jau 2014. gadā, kad sākām strādāt pie SKANi kataloga. Toreiz ķērāmies pie jauna Imanta Kalniņa 4. simfonijas ieraksta un tūlīt pēc tam sākām saņemt jautājumus no ārvalstu kritiķiem par to, kad būs pieejamas citas simfonijas. Tam sekoja 5. un 7. simfoniju izdevumi un tagad, pateicoties Kultūras Ministrijas atbalstam, varam ar lepnumu teikt –  ir izdoti visi Imanta Kalniņa simfoniskie darbi» skaidro Egīls Šēfers, SKANi vadītājs.

    Albums no šodienas, 22. janvāra pieejams gan CD formātā, gan visās populārākājās mūzikas lejupielādes un straumēšanas platformās visā pasaulē. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē