• Piecas kļūdas, ko pieļaujam vīna veikalā

    Svētki
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    12. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Nonākšana pie veikala plaukta aci pret aci ar simtiem pudeļu var radīt stresu un apmulsumu. Kādu vīnu izvēlēties – baltu, sarkanu, dzirkstošu, no kāda vīna reģiona, un galvenais – kādā cenā? Vai labs vīns var maksāt mazāk par 50 eiro un vai labu var dabūt desmit eiro robežās?

    Specializētais vīna portāls vinepair.com ir apkopojuši dažus ieteikumus, kā nesamulst veikalā un iziet no tā ar labu pirkumu:

    • 1. kļūda – nerunāt ar pārdevēju

    Tā ir visbiežāk pieļautā kļūda, jo specializēta vīna veikala pārdevējs tomēr ir viszinošākais tuvākajā apkārtnē. Protams, gadās izņēmumi, kad pārdevējs ir tikai pārdevējs un pēc uzdotā jautājuma metīsies lasīt to pašu etiķeti, ko jūs nupat jau izlasījāt, taču lielākoties viņi ir savas lietpratēji.

    • 2. kļūda – ieciklēties uz cenu

    Saprotams, ka ikviens vēlas iegādāties pēc iespējas labāku vīnu par samērīgu cenu, taču ne vienmēr augsta cena automātiski garantē labu kvalitāti. Jā, tā ir patiesība – ir iespējams iegādāties izcila vīna pudeli par 10–15 eiro. Tam pierādījums ir arī ikgadējais Latvijas TOP100 vīnu saraksts, ko veido pieredzējušākie vīnziņi.

    • 3. kļūda – izvairīties no skrūvējamiem korķiem

    Daudziem joprojām šķiet, ka skrūvējamos korķus izmanto zemākas kvalitātes vīniem. Tā sen jau vairs nav! Daudzi atzīti vīndari izvēlas tieši metāla korķus, jo tādējādi iespējams izvairīties no vīna sakorķēšanās, kas dzērienu sabojā neatgriezeniski.

    • 4. kļūda – konservatīvisms

    Jā, tas ir diezgan droši – izvēlēties vīnu no vispārzināma reģiona. Francija, Itālija, Čīle, Kalifornija… Pārsteigumu – patīkamu vai nepatīkamu – būs mazāk, taču nebaidieties pieiet tiem plauktiem, kuros izlikts vīns no mazāk populāriem galamērķiem, piemēram, Grieķijas. Vai Ungārijas. Vai Austrijas. Un tad atgriežamies pie pirmā punkta – nebaidīties runāt ar pārdevēju, un skat – baudījums būs izdevies!

    • 5. kļūda – iepirkties pēdējā brīdī

    Ja vakaram vai svinībām nepieciešams vīns, neatlieciet tā iegādi uz pēdējo brīdi un neieskrieniet vīna veikalā, iepirkumu maisiņiem apkrāvušies, lai uz ātru roku kaut ko nopirktu. Tā jums nebūs laika izvairīties no pirmās kļūdas un pirkums sanāks sasteigts, kas var ja ne sabojāt, tad neuzlabot jūsu viesības.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē