• Kādu dāvanu likt zem eglītes eksakto zinātņu entuziastam?

    Svētki
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Katru dienu arvien tuvāk nāk Ziemassvētku laiks, kad sev tuvos vēlamies iepriecināt ar radošām un interesantām dāvanām.

    Taču reizēm, lai vai cik ļoti labi mēs pazītu savus draugus un radus, atrast piemērotu dāvanu šķiet teju neiespējami. Tāpēc STEaMup.lv komanda ir sagatavojusi dažas idejas dāvanām, kas var iepriecināt gan lielus, gan mazus fizikas, ķīmijas, bioloģijas vai tehnoloģiju entuziastus.

    Fakti, atbildes, enciklopēdijas

    Grāmatas ir nezūdoša vērtība. Pat, ja ikdienā savās viedierīcēs mums pieejams internets ar neskaitāmiem informācijas avotiem, jaunas grāmatas smaržu nav iespējams aizvietot. Tāpēc kārtīgam grāmatu tārpam un eksakto zinātņu entuziastam šāda dāvana lieti noderēs.

    Turklāt pašlaik dažādās vietās – gan vietējās grāmatnīcās, gan ārzemju internetveikalos var atrast enciklopēdijas par visdažādākajām tēmām, kā arī ir iespējams piemeklēt piemērotāko enciklopēdiju teju katram vecuma tipam. Turklāt tajos ir iespējams atrast interesantāko grāmatu gan tiem, kam interesē cilvēka anatomija, gan tiem, kas vēlas izprast astronomiju vai uzzināt, kas liek darboties auto motoram.

    Pašam sava darbarīku kaste

    Ja gribas topošo inženieri vai robotikas mīļotāju iepriecināt ar ko praktisku, var iegādāties dažādus rīkus un uzdāvināt viņam pašdarinātu darbarīku komplektu. Protams, teju jebkurā saimniecības preču veikalā var atrast jau gatavus darbarīku komplektus. Taču šeit var izpausties arī ar savu radošumu un parūpēties par to, lai komplekts ir pēc iespējas piemērotāks cilvēkam, kam plānots to dāvināt.

    Piemēram, ja tas ir jaunietis, kam patīk eksperimentēt un pētīt, kā darbojas dažādas lietas, viņam noderēs komplekts, kur ir gan darbarīki, gan materiāli viegliem eksperimentiem.

    Šādā komplektā var būt tādas lietas kā magnēti, kāda veca elektroierīce, ko izjaukt pa daļām, skrūvgrieži, vadi, šķēres, knaibles, pincete, baterijas vai jebkas cits, kas var būt noderīgs eksperimentēšanā un praktiskajos darbos.

    Veidojot šādu komplektu, noteikti jāņem vērā cilvēka vecums, un dāvanas saturs jāpielāgo viņa spējām, lai eksperimenti noritētu pēc iespējas drošāk. Iedvesmu pašgatavotam darbarīku komplektam var smelties šeit.

    Puzles un galda spēles

    Prāta asināšanai jebkurā vecumā var noderēt interesantas galda spēles un puzles. Tagad, kad klāt tumšie vakari un arī iespējas satikt draugus ir visai ierobežotas, kas var būt labāks par aizraujošu spēli, ko uzspēlēt kopā ar ģimeni? Turklāt vērts atcerēties, ka, laikam ejot, arī galda spēles ir attīstījušās. Klāt galda spēļu klasikai – cirkam, riču raču vai domino – ir nākušas arī dažādas lomu spēles, viesību spēles, stratēģiskās spēles un prāta mežģi.

    Neatkārtojama ekosistēma

    Ja draugu lokā ir kāds, kam augu pasaule ir īpaši tuva, tad lieliska dāvana būs patstāvīga ekosistēma – stikla traukā iestādīti augi, kuri nav jālaista. Trauks izveidots tā, lai būtu kā neatkarīga ekosistēma, kurai no malas vajadzīga vien saules gaisma. Latvijā ko tādu var iegādāties vietnē dzīvotne.lv, savukārt ārzemju portālos atrodams kas līdzīgs – stikla akvāriji, kuros dzīvojošie mikroorganismi spēj pastāvēt bez barošanas vai regulāras ūdens nomaiņas. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē