• Rīgā pieaugs maksa par kanalizācijā novadīto lietus notekūdeņu daudzumu

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    16. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Balstoties uz izmaiņām Ministru kabineta noteikumos, Rīgā pieaugs maksa par kanalizācijā novadīto lietus notekūdeņu daudzumu, aģentūru LETA informēja uzņēmuma Rīgas Ūdens pārstāvis Arturs Mucenieks.

    No 1. oktobra maksas noteikšanai par lietus notekūdeņu novadīšanu tiek piemērotas jaunās Ministru kabineta noteiktās normas par vidējo nokrišņu daudzumu Rīgā. Proti, ir mainīts vidējais nokrišņu daudzums Rīgas pilsētā un no 1. oktobra centralizētajā kanalizācijas sistēmā novadīto lietus notekūdeņu daudzuma aprēķinam tiks piemērots vidējais nokrišņu daudzums 671 milimetri gadā, līdzšinējo 636 milimetru gadā vietā. 

    Lai esošo notekūdeņu apjomu pārrēķinātu atbilstoši jaunajiem noteikumiem, jau aprēķinātajiem apjomiem tiks piemērots koeficients 1,055. «Piemēram, ja šobrīd ik mēnesi klientam jānorēķinās par novadītajiem lietus notekūdeņiem 55 kubikmetru apjomā, tad no 1.oktobra tie būs 58,025 kubikmetri,» skaidroja Mucenieks. 

    Informācija par šīm izmaiņām esot iekļauta arī septembra rēķinos.

    Attiecībā uz vietām, kur nav ierīkota atsevišķa kanalizācijas sistēma lietus notekūdeņu novadīšanai un šie notekūdeņi nonāk sadzīves kanalizācijas sistēmā ir paredzēta cita aprēķinu kārtība. Proti, ja pakalpojuma lietotājs centralizētajā kanalizācijas sistēmā novada lietus notekūdeņus no sava nekustamā īpašuma teritorijas, to daudzums tiek iekļauts novadītajā kopējā notekūdeņu daudzumā un to apjomu (kubikmetri gadā) nosaka atbilstoši būvnormatīvam par kanalizācijas būvēm.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē