• Tet pārtrauc sadarbību ar ES sankciju režīmu neievērojušiem TV kanālu pārstāvjiem

    Kino un TV
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Tet pārtrauc vairāku TV kanālu retranslāciju, par kuriem pastāv aizdomas par par Eiropas Savienības sankciju režīma neievērošanu un neskaidrības ar pārstāvības tiesībām.

    Neskatoties uz ilgstošiem un vairākkārtējiem informācijas pieprasījumiem, Tet nav pieejama juridiski pamatota informācija par TV kanālu PBK, NTV Mir, Ren TV, Kinokomedija un Kinomiks retranslācijas tiesību izplatītājiem Latvijā. Līdz ar to nav iespējams veikt pienācīgu risku izvērtējumu, kā to pieprasa piemērojamie likumi (tostarp Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma un Starptautisko un Latvijas Republikas nacionālo sankciju likuma izpratnē). Televīzijas kanālu izplatītājs ir SIA TEM LV – viens no SIA Baltijas mediju alianses uzņēmumiem.

    Tādējādi no 1. februāra Tet televīzijas pakalpojumu piedāvājumā nav pieejami televīzijas kanāli PBK, NTV Mir, Ren TV, Kinokomedija un Kinomiks. Tet aicina kvalitatīvu un līdzvērtīgu saturu skatīties kanālos LTV7, 1+2, 3+, Mir, TVCi, Dozhdj, UATV, Zdorovoe TV, Eureka HD, Pjatnica, Current Time, TV21.

    Kanālu izmaiņas skars Helio interaktīvās televīzijas, Helio virszemes televīzijas un Shortcut TV skatītājus. Lai uzzinātu precīzāku informāciju par kanālu izmaiņām, klientiem lūgums iepazīties ar e-pastā saņemto informāciju vai arī griezties www.tet.lv.

    Kanālu maiņa tiks veikta automātiski. Ja tomēr izmaiņas TV ekrānos nav redzamas, Helio iTV klientus aicinām veikt TV dekodera restartu (īslaicīgu atvienošanu un pievienošanu pie strāvas), savukārt Helio vTV klientus – veikt automātisko kanālu meklēšanu. Shortcut TV klientiem visas izmaiņas notiks automātiski.

    Saistībā ar šiem apstākļiem, kā arī publiski izskanējušajām ziņām par SIA Baltijas mediju alianse (kā arī SIA TEM LV) patiesajam labuma guvējam izvirzītajām apsūdzībām starptautisko sankciju pārkāpšanā, Tet aicinās valsts institūcijas un tiesībsargājošās iestādes pēc iespējas drīzāk viest skaidrību par rīcību, kāda sagaidāma no maksas televīzijas pakalpojumu sniedzējiem iepriekš norādīto TV kanālu izplatīšanai Latvijā, kuri šobrīd ir iekļauti NEPLP retranslējamo kanālu sarakstā, lai nodrošinātu vienveidīgu pieeju un nepieļautu tiesību normu neievērošanu, atšķirīgu pieeju un tirgus kropļošanu. Tet aicina atbildīgās institūcijas un maksas televīzijas pakalpojumu sniedzējus vienlīdz atbildīgi izturēties pret normatīvo aktu ievērošanas pienākumiem. Tet ir ieinteresēts maksimāli kvalitatīva un klientiem interesanta satura nodrošināšanā un neredz iespēju to darīt juridiski šaubīgā veidā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē