• Rīgas satiksme no budžeta pieprasa papildus 14,4 miljonus eiro

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    1. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA / Rīgas Satiksme pagaidu vadītājs Ernests Saulītis
    Pašvaldības SIA Rīgas satiksme šogad no pašvaldības budžeta papildu dotācijā lūgs 2,5 miljonus eiro, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis. Vēl 11,9 miljonus eiro uzņēmums plāno lūgt par 2018.gadu.

    Pēc Zaķa teiktā, abas šīs summas esot kompensācijas iztrūkstošā daļa, kas Rīgas satiksmei pienākoties saskaņā ar normatīvajiem aktiem. «Tā ir summa, kuru pašvaldība mums nav izmaksājusi kompensācijās par pakalpojumiem, kurus sniedzam saskaņā ar domes lēmumiem,» sacīja Zaķis.

    Šajās summās ietilpst kompensācijas par atlaižu nodrošināšanu, par svētku dienām, kad sabiedriskais transports nodrošināts bez maksas, kā arī šo summu veidojot starpība starp biļetes cenu un pašizmaksu un citi faktori, informēja Zaķis.

    Zaķis atzina, ka arī tad, ja pašvaldība neizmaksās uzņēmumam likumiski pienākošos kompensāciju, kapitālsabiedrība gadu varētu noslēgt bez zaudējumiem.

    2018.gadu uzņēmums noslēdza ar sešu miljonu eiro zaudējumiem.

    2018.gadā Rīgas satiksme gada sākumā no pašvaldības saņēma 108,69 miljonus un budžeta grozījumos tika piešķirti vēl 22,5 miljoni, tādējādi kopumā 2018.gadā dotācija sasniedza vairāk nekā 130 miljonus eiro. 2017.gadā uzņēmums no pašvaldības saņēma 122 miljonu eiro dotāciju.

    Taujāts, kur izdevies ietaupīt, uzņēmuma pārstāvis uzsvēra, ka pagaidu valde ieguldījusi lielu darbu, lai normalizētu uzņēmuma finanšu plūsmu un sakārtotu saimniecības pamatus. Daļa naudas gan esot ietaupīta uz dažādu investīciju projektu piebremzēšanas un uzņēmuma attīstības rēķina.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē