• Hamiltons uzvar 1000. Grand Prix posmā F1 vēsturē

    Auto
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    14. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Lūiss Hamiltons - 1000. Grand Prix posma uzvarētājs
    Foto: MercedesF1/Wolfgang Wilhelm
    Lūiss Hamiltons - 1000. Grand Prix posma uzvarētājs
    Britu pilots Lūiss Hamiltons (Mercedes) svētdien uzvarēja vēsturiskās F1 sacīkstēs — 1000. Grand Prix posmā F1 vēsturē, kas notika Ķīnā.

    Lai arī pole positon sestdien izcīnīja kopvērtējuma līderis Valteri Botass (Mercedes), uzvarēt viņam Ķīnas Grand Prix neizdevās: somam nācās samierināties ar otro pjedestāla pakāpienu. Trešajā vietā ierindojās vācietis Sebastjans Fetels (Ferrari).

    Hamiltons sacensību vadībā izvirzījās jau startā un noturēja līderpozīciju līdz pat finišam. Tādējādi Ķīnas Grand Prix pieckārtējais F1 čempions uzvarējis jau sešas reizes. Tikpat uzvaru Hamiltonam ir arī Ungārijas un Kanādas trasēs.

    Ferrari Fetela trešās vietas nodrošināšanai ņēma talkā komandas pavēles, liekot Šarlam Leklēram palaist vācieti garām un strādāt uz to, lai konkurenti neapdraudētu Fetela pozīciju. Ar šo uzdevumu jaunais Monako pilots tika galā, pats ieņemot piekto vietu aiz holandieša Maksa Verstapena (Red Bull), savukārt Fetels tā arī nespēja apdraudēt Mercedes duetu.

    Sestajā vietā ierindojās Verstapena jaunais komandas biedrs Pjērs Gaslī, kurš ieguva bonusa punktu par ātrāko apļa laiku. To viņš iespēja, divus apļus pirms finiša uzliekot pilnīgi jaunu riepu komplektu.

    Pie pirmajiem kopvērtējuma punktiem šosezon tika arī austrālietis Daniels Rikjardo (Renault), kurš finišēja septītajā vietā. Punktu krāšanu arī Ķīnā turpināja veterān Kimi Raikonens (Alfa Romeo), kurš startēja no 13. pozīcijas, bet finišā ierindojās devītajā vietā.

    Savukārt par šā posma varoni var uzskatīt F1 debitantu Aleksandru Albonu (Toro Rosso), kurš pēc avārijas brīvajos treniņos nepiedalījās kvalifikācijā un startēja pēdējais, no boksu celiņa. Taizemiešu izcelsmes pilots beigās ierindojās 10. vietā, ieguva pēdējo kopvērtējuma punktu un ieguva dienas labākā pilota balvu.

    F1 čempionāta kopvērtējums pēc trim posmiem:
    Avots: formula1.com
    Avots: formula1.com

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē