• No šodienas Deglava tilts Rīgā ir slēgts, satiksmei jāpielāgojas citiem maršrutiem

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    23. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikipedia
    Lai arī pirms nedēļas Deglava tilta būvprojekta autors atzina, ka, ierobežojot transporta līdzekļu satiksmes slodzi līdz 30 tonnām, Deglava tilts ir drošs ekspluatācijai, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens paziņoja, ka tilts tiks slēgts ceturtdien. No šodienas tilts ir slēgts, satiksmes plūsmais jāpielāgojas citiem maršrutiem.

    Ministrs norādīja, ka Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonas nav veikušas visus nepieciešamos darbus, tai skaitā nav ņēmušas vērā Būvniecības valsts kontroles biroja veiktos kontrolurbumus tilta kolonnā. Ņemot vērā to, ka pietiekamā apmērā nav veikta tilta apsekošana un ekspertīze, tiltu nepieciešams slēgt.

    Vienlaikus Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins atklāja, ka tilta stāvoklis pēdējos desmit gados nav būtiski mainījies pēdējos desmit gados. Jakrins norādīja, ka tilta slēgšana radīs haosu, taču atzina, ka tilts tiešām ir sliktā stāvoklī.

    Rīgas dome un Ekonomikas ministrija (EM) pie Augusta Deglava pārvada rīkos pasākumus, lai pārrunātu remonta problēmas un iespējamos risinājumus.

    Jau iepriekš ziņojām, ka būvprojekta Augusta Deglava ielas satiksmes pārvada pārbūve autors SIA Inženierbūve jau pirms neilga laika veica būves tehnisko apsekošanu.

    Veicot nepieciešamos mērījumus un aprēķinus, autors SIA Inženierbūve tehniskās apsekošanas ziņojumā tika norādīts, ka nesošajām konstrukcijām nav vērojamas balstu nosvēršanās, nosēšanās vai citas deformācijas, kas liecinātu par būves vispārējās noturības pazemināšanos. Būvprojekta autors ir atzinis, ka ierobežojot transporta līdzekļu satiksmes slodzi līdz 30t – objekts ir drošs ekspluatācijai.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē