• Lūiss Hamiltons — seškārtējs F1 čempions!

    Lūiss Hamiltons
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    4. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Mercedes F1 Team/LAT Images
    Izcīnot otro vietu ASV Grand Prix izcīņā, britu pilots Lūiss Hamiltons (Mercedes) nodrošināja sev sesto F1 čempiona titulu, un atlikušos divus sezonas posmus varēs aizvadīt čempiona godā.

    Lai iegūtu kārtējo F1 čempiona titulu, Hamiltonam ASV posmā pietika ieņemt astoto vietu, pat ja viņa komandas biedrs un vienīgais konkurents cīņā par kroni Valteri Botass svinētu uzvaru. Tā arī notika – Botass, kurš pirms tam Ostinas trasē izcīnīja savu pirmo pole position sezonā, uzvarēja, bet Hamiltons finišēja otrais. Līdz ar to spriedze beigusies, lauru vainags galvā un atlikušo sezonas daļu britu pilots var aizvadīt, kā saka, savam priekam.

    Tādējādi Lūiss Hamiltons ir kļuvis par vienīgo F1 pilotu pēc leģendārā Mihaela Šūmahera, kam F1 čempiona titulu izdevies izcīnīt vairāk nekā piecas reizes. Kā zināms, Šūmahers ir vienīgais septiņkārtējais F1 čempions, bet pieckārtējs čempions ir Huans Manuels Fanhio.

    Valteri Botass aizvadīja lielisku sacīksti, pilnībā izmantojot savu pirmās starta vietas priekšrocību un izcīnot ceturto Grand Prix uzvaru šosezon, taču ar to bija par maz, lai noturētu pie dzīvības savas jau tā ne pārāk rožainās cerības uz titulu. Visādā ziņā – ne jau tad, ja tavs sāncensis šai cīņā ir komandas biedrs un viņa vārds ir Lūiss Hamiltons.

    Britu pilots ceļā uz teicamo rezultātu pacīnījās ar holandieti Maksi Verstapenu (Red Bull), tam palīdzēja arī viena pitstopa stratēģija, un finišā jaunizceptais čempions trešās vietas ieguvēju apsteidza par 0,854 sekundēm. Mierinājumam — Verstapens jau otro gadu pēc kārtas ASV Grand Prix posmā kāpa uz goda pjedestāla, kas arī nav zemē metams panākums.

    Tikai Šarls Leklērs papildināja Ferrari komandas punktu krātuvi Konstruktoru kausa ieskaitē, lai gan ceturto vietu, gandrīz minūti aiz uzvaretāja, par lielu panākumu jaunais Monako pilots diez vai uzskata, taču, salīdzinot ar paša komandas biedra Sebastjana Fetela neveiksmi, viņa punkti ir vērtība. Fetels, kurš uzrādīja lielisku tempu kvalifikācijā un izcīnīja otro starta vietu, no sacīkstes izstājās piekares defekta dēļ.

    Kā minējām, šosezon vēl atlicis aizvadīt divas sacīkstes, un tajās notiks cīņa gan par atlikušajām vietām kopvērtējumā un jo īpaši – Konstruktoru kausa vērtējumā, kas nosaka sezonas prēmiju sadalījumu komandām. Mercedes arī šajā ieskaitē ir pārliecinoši līderi, par 220 punktiem apsteidzot Ferrari, vēl par 110 punktiem mazāk ir Red Bull. Mazo komandu konkurencē lietas, kā parasti, ir intriģējošākas – McLaren ar 121 punktu ir ceturtie, pateicoties ļoti labam sniegumam sezonas otrajā pusē, bet turpat ir arī Renault un Racing Point. Tā kā neatslābs neviens!

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē