• Latviešu autosportisti ukraiņiem nogādājuši jau 37 automašīnas

    Palīdzība
    Ziņu aģentūra LETA
    11. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kurbads Facebook
    Līdz šim autosportistu grupa no Latvijas Ukrainas armijai un zemessardzei ir nogādājusi 37 Latvijas iedzīvotāju ziedotās automašīnas, aģentūru LETA informēja grupas organizators Reinis Pozņaks.

    Ideja par palīdzību Ukrainai ar transportu radās nejauši, pauda Pozņaks, jo kā autosportistiem viņiem bija daudz paziņu Ukrainā, kas ziņoja, ka trūkst autotransports.

    Sākotnēji automašīnas bija paredzētas Ukrainas zemessardzei, teritoriālai aizsardzībai. Taču pašlaik automašīnas tiek piegādātas gan zemessardzei, gan Ukrainas armijai.

    Pozņaks skaidroja, ka sākumā viņi, pāris puiši, kopīgi «sameta» naudu un iegādājās astoņas mašīnas, kas tika nodotas zemessardzes bataljonam caur puisi, kurš brīvprātīgi dienēja Ukrainas zemessardzē.

    Kad pirmās automašīnas tika nogādātas Ukrainai, redzot notiekošo, autosportisti saprata, ka Ukrainai ir nepieciešams transports, stāstīja Pozņaks.

     

     

     

     

     

     

    «Sapratām, ka ir jādara vēl, bet pašiem resursu vairs nebija, tāpēc vērsāmies pie sabiedrības, kura neticamā kārtā ir ārkārtīgi atsaucīga, un nu jau esam nonākuši līdz rūpnieciskiem apjomiem,» atzina Pozņaks.

    Kopumā ir aizvestas 37 automašīnas, vēl desmit automašīnas ir ceļā, kā arī vēl aptuveni desmit ir sagatavošanas procesā, lai tiktu nogādātas Ukrainā.

    Iedzīvotāji var ziedot arī tādas automašīnas, kuras ir jāpielabo, jo grupu atbalsta rezerves daļu tirgotāji, kā arī autoservisi.

    Pozņaks atzina, ka cilvēkiem ir vēlme piedalīties un palīdzēt, jo ir grūti nosēdēt mājās, lasot ziņas.

    «Ņemot vērā, ka ir arī atgriezeniskā saite no Ukrainas, ko mēs neslēpjam no ziedotājiem, tad cilvēki uzreiz redz, ka palīdzība glābj dzīvības,» piebilda organizators Pozņaks.

    LETA jau vēstīja, ka 24.februārī Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē