• Oficiāli – F1 čempionātā atgriežas Nīderlandes Grand Prix un Zandvortas trase

    Auto
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    14. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zandvortas trase
    Foto: Shutterstock
    Zandvortas trase
    Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir oficiāli apstiprinājusi, ka 2020. gada F1 čempionāta kalendārā tiks iekļauta Nīderlandes Grand Prix izcīņa, kas notiks Zandvortas trasē.

    Līgums starp F1 čempionāta rīkotājiem, Zandvortas trasi un attiecīgās Grand Prix izcīņas organizatoriem noslēgta uz trim gadiem.

    “Priecājos, ka Zandvorta ir iekļauta 2020. gada čempionāta kalendāra projektā,” saka FIA prezidents Žans Tods. “Tā ir trase ar senu un iespaidīgu vēsturi, izaicinoša pilotiem, un, pateicoties Maksa Verstapena popularitātei, mēs tur sagaidām ierodamies lielu skaitu līdzjutēju. Tagad nepieciešams paveikt lielu darbu, lai trasi pielāgotu F1 drošības prasībām, un mēs strādāsim kopā ar F1, Nīderlandes Automobiļu federāciju (KNAF) un trases saimniekiem, lai to paveiktu.”

    “Mēs ar lielu prieku paziņojam, ka F1 atgriežas Nīderlandē, Zandvortas trasē,” saka F1 čempionāta izpilddirektors Čeiss Kerijs. “Uzreiz pēc čempionāta pārņemšanas mēs teicām, ka gribam posmus jaunās trasēs, taču cienām mūsu sporta veida vēsturi Eiropā. Tagad mums nākamsezon būs pilnīgi jauna ielu trase Vjetnamas galvaspilsētā Hanojā, un pēc 35 gadu pārtraukuma F1 čempionāts atgriezīsies Zandvortā. “

    “Pēdējos gados mēs esam novērojuši intereses pieaugumu par F1 Nolandē, lielākoties pateicoties kaislīgajiem Maksa Verstapena atbalstītājiem, ko var novērot pēc oranžā tērpto līdzjutēju jūras tribīnēs,” uzsver Kerijs.

    Zandvortas trase atrodas piejūras kūrortā, netālu no valsts galvaspilsētas Amsterdamas. Tai jau ir ievērojama F1 pieredze – Nīderlandes Grand Prix izcīņa tur rīkota jau 30 reizes. Pirmoreiz F1 sacīkstes Zandvorta uzņēma 1952. gadā, un tajās uzvarēja Alberto Askari ar Ferrari formulu. Kopumā Nīderlandes Grand Prix uzvarējuši 19 dažādi piloti, no kuriem 12 ir bijuši pasaules čempioni. Visvairāk uzvaru Zandvortas trasē ir leģendārajam Džimam Klārkam – četras.

    Pēdējoreiz Nīderlandes Grand Prix posms notika 1985. gadā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē