• Noslēpumainie bruņneši

    Daba un dzīvnieki
    Alesandro Di Marco
    Astes
    Astes
    19. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Latvieši bruņnešus lielākoties ir redzējuši tikai dokumentālajās filmās vai zooloģiskajos dārzos. Šis dzīvnieks ir tik savāds, ka ir grūti pat iedomāties, kā bruņnesis pavada savas dienas un naktis savvaļā.
    Nākamais: Ļoti seni dzīvnieki

    Pirmā tikšanās

    Atceros, kā pirmo reizi satiku bruņnesi, sastaigājot pa Argentīnas stepi. Visu dienu biju vērojis putnus. Vēlā pēcpusdienā pamanīju kondoru grupu, kas bija nolaidusies uz zemes un sapulcējušies vienā vietā. Gribēju uzzināt, ko viņi tur atraduši, tāpēc atstāju savu slēpni un lēnām lavījos viņiem klāt, slēpjoties aiz stepē izmētātājiem krūmāju kušķiem.

    Pēkšņi man šķita, ka tieku novērots. Mēs taču visi zinām šo sajūtu. Nedaudz pagriezu galvu pa kreisi un ieraudzīju, ka nepilnu divu metru attālumā no manis bija apstājies bruņnesis un ostīja gaisu. Tobrīd aizmirsu kondorus un savu darbu. Neredzēju neko citu, kā tikai šo dzīvnieku, kurš bija nedaudz lielāks par ezi. Nevarēju saprast, vai mēģināt ātri ieslēgt fotokameru, lai šo brīdi iemūžinātu, vai arī vienkārši izbaudīt to, ka stāvu stepes vidū blakus bruņnesim.

    Lai gan, staigājot pa stepi, nav nemaz tik grūti satikt  šos dzīvniekus, man tā bija pirmā reize.

    Viss man viņā šķita dīvains – gan viņa ķermeņa forma, gan bruņas, kas viņu pasargā. Pat viņa sejas izteiksme nelīdzinājās citiem dzīvniekiem.

    Tomēr te, dzeltenajā zālājā, kur tikai retumis varēja manīt zaļus plankumus ūdens tuvumā, viņš šķita iederīgs. Nevaru pateikt, cik ilgi laiku mēs abi tā stāvējām un viens uz otru skatījāmies, izliekoties, ka neesam pamanījuši, ka šajā pievakarē stepē neesam vieni. Galu galā nolēmu noriskēt un izvilku savu fotoaparātu. Mans jaunais draugs laikam vēlējās izrādīties, jo ļāva man fotografējot pavadīt pietiekami ilgu laiku. Tad dzīvnieks vēlreiz uz mani palūkojās un savā dīvainajā gaitā, it kā staigājot uz pirkstgaliem, aizsteidzās uz savu alu.

    Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē