• FOTO: Ielu mākslinieks Kiwie radījis sienas gelznojumu par godu Gustavam Klucim

    Grafiti
    Ziņu aģentūra LETA
    27. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Ielu mākslinieks Kiwie ir radījis lielformāta sienas zīmējumu Virķēnos, Valmieras novadā, kas ir veltījums latviešu māksliniekiem un konstruktīvisma avangarda pamatlicējiem Gustavam Klucim, kurš dzimis un jaunības gadus pavadījis Virķēnu apkaimē.

    Kā aģentūru LETA informēja ielu mākslinieka pārstāvji, šis ir līdz šim lielākais Kiwie briesmonis ārpus Rīgas Latvijas robežās – darba izmērs sasniedz 140 kvadrātmetrus. Savukārt vieta izvēlēta, lai sekmētu Valmieras novada kā reģionāla kultūras centra tālāko attīstību, atgādinot par izciliem māksliniekiem, kuri dzimuši novada robežās.

    Gleznojums tapis uz Virķēnu sporta zāles sienas, netālu no Virķēnu muižas. Sporta zālē savulaik trenējušies un spēlējuši tādi basketbolisti kā Kristaps Janičenoks, Andris Biedriņš, Dāvis un Dairis Bertāni, Rolands Šmits un citi. Nākamgad muižas apkārtni paredzēts papildināt ar vēl vismaz diviem lielformāta darbiem, kuros ielu mākslinieks pievērsīsies arī basketbola tēmai.

    Ielu mākslinieka pārstāvji atzīmēja, ka šo darbu Kiwie ir radījis, iedvesmojoties no Kluča darba Dinamiskās pilsētas, kas radīts pirms 100 gadiem un aplūkojams no visiem skata punktiem. Kiwie darba koncepts ir Sometimes Up, Sometimes Down – «kā jebkura cilvēka ceļš iet gan uz augšu, gan leju, svarīgi ir saglabāt spēju uz lietām paskatīties no dažādām pusēm».

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē