• VIDEO: Tampabejas Lightning otro reizi kluba vēsturē iegūst Stenlija kausu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    29. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NHL/Bruce Bennett
    Tampabejas Lightning pirmdien Emdontonā kļuva par Stenlija kausa ieguvējiem, prestižāko hokeja trofeju iegūstot otro reizi kluba vēsturē un pēc 16 gadu pārtraukuma.

    Finālsērijas sestajā spēlē Lightning ar rezultātu 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pārspēja Dalasas Stars, sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4–2.

    Pirmā perioda 13. minūtē Lightning komandu vadībā izvirzīja Breidens Points, kurš vairākumā pēc paša metiena vārtu priekšā uztvēra atlēkušo ripu un ar atkārtotu mēģinājumu raidīja to mērķī. Trešās trešdaļas astotajā minūtē ātru uzbrukumu ar metienu bez ripas apstādināšanas noslēdza Bleiks Kolemens, panākdams 2:0. Spēles otrajā pusē vārti netika gūti, taču ar to pietika, lai Lightning varētu svinēt  uzvaru Stenlija kausā.

    Uzvarētāju komandā krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis atvairīja visas 22 Dalasas hokejistu mestās ripas. Viņa tautietim Antonam Hudobinam otrā laukuma galā izdevās atvairīt 27 raidījumus.

    Profesionālo hokeja žurnālistu asociācijas vērtējumā par Lightning vērtīgāko spēlētāju šī gada Stenlija kausa izcīņā tika atzīts zviedru aizsargs Viktors Hedmans, kurš 25 spēlēs guva desmit vārtus un veica 12 rezultatīvas piespēles. Viņš saņems Kona Smita vārdā nosaukto balvu. 

    «Pēdējais periods, iespējams, bija ilgākais manā dzīvē,» pēc uzvaras teica Hedmans. «Man trūkst vārdu. Gribētu, lai ģimenes un līdzjutēji ir šeit, taču mēs jutām atbalstu no mājām. Tik daudz emociju vienlaikus. Grūti izteikt vārdos.»

    Ņikita Kučerovs un Points finālsērijas pēdējās piecās spēlēs katrā guva vismaz vienu punktu. Kučerovam pēcsezonā 25 spēlēs bija septiņi vārti un 27 rezultatīvas piespēles, bet Pointam 23 mačos – 14 vārti un 19 piespēles.

    Lightning hokejisti iepriekšējo un līdz šim vienīgo reizi prestižo trofeju izcīnīja 2004. gadā, kad finālsērijā ar 4–3 uzveica Kalgari Flames. Tāpat Tampas komanda kausa finālā spēlēja arī 2015.gadā, kad ar 2–4 atzina Čikāgas Blackhawks pārākumu.

    Tampabejas Lightning NHL debitēja 1992. gadā, pirmajās desmit sezonās tikai vienu reizi kvalificējoties Stenlija kausa izcīņai. Pēc tam komanda kļuva par regulāru play-off dalībnieci.

    No latviešu hokejistiem Floridas vienību savulaik pārstāvējuši Kristers Gudļevskis, Mārtiņš Karsums un Kaspars Astašenko.

    Dalasas Stars savu līdz šim vienīgo Stenlija kausu izcīnīja 1999.gadā. Dalasas vienība finālā spēlēja arī gadu pēc titula iegūšanas, taču piedzīvoja zaudējumu.

    Toronto un Edmontonā vispirms notika 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas play-off kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē