• Latvijā un Lietuvā debesīs uzmirdz virpuļojošs objekts. Kas tas bija?

    Kosmoss
    Estere Jansone
    3. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook/Sky Chasers LT
    Gan Latvijā, gan Lietuvā 2. maija naktī varēja novērot savdabīgu, mirdzošu virpuli. Tiem, kam izdevās šo īpatnējo nezināmo lidojošo objektu ieraudzīt, vēsta, ka tam nebija skaņas, kā tas mēdz būt lidmašīnām, kā arī lidojumu izsekošanas aplikācijas nefiksēja lidojošo objektu.

    Šādu īpatnēju parādību debesīs neviens vēl nebija redzējis. Tas izskatījās gluži kā maza, spīdīga galaktika vai ievijies mākonītis. Turklāt tas esot virzījies uz priekšu. Kas tas varēja būs? Daudzi izteica minējumu, ka nu beidzot izdevies ar kameras aci iemūžināt citplanētiešu kuģi, bet citi apgalvoja, ka tas noteikti ir drons.

    Tomēr skaidrojums izrādās krietni vienkāršāks, kā varētu šķist. Tas bija uzņēmuma «Space X» nesējraķetes pakāpe, kuras izpūsto gāzu un tvaiku mākoni apspīdēja sauli un debesīs radīja īpatnēju veidojumu. Nesējraķete virs Latvijas bija redzama, jo tā tika palaista dienvidrietumu virzienā. Parasti starti notiek austrumu virzienā.

    Vakardien, 2. maijā, ap plkst. 21.00 pēc Latvijas laika, Kalifornijā, ASV tika palaista «Space X» raķete «Falcon 9», kas devās misijā «Maxar 1». Šajā misijā no raķetes Zemes orbītā tika izlaisti divi satelīti pēc kosmosa tehnoloģiju kompānijas «Maxar» pasūtījuma. Vien pēc 8,5 minūšu ceļojuma, raķete atgriezās uz Zemes. Uzņēmums plāno tuvākajā laikā palaist vēl četrus satelītus. Šie satelīti ir aprīkoti ar augstas izšķirtspējas kamerām, kas spēj uzņemt izcilas kvalitātes fotoattēlus, kurus pēcāk varēs izmantot karšu izstrādei.  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē