• Kas ir čika laiks, un kā tas tevi ietekmē?

    Ezoterika
    Aiva Kanepone
    Aiva Kanepone
    28. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Ir tādi kalendāri, kur ik pēc kādām dienām iezīmēts čika laiks. Reizēm tas ilgst pāris stundu, reizēm visu dienu un visu dzīvi sadala mazos nogriežņos. Ko darīt? Visu apturēt? Neko nesākt un meditēt zem segas?

    Jokainais čiks ir tāds pasaku jēdziens, aizlienēts no pasakas par kalēju, kas pēc lielas āmura klaudzināšanas izkala tikai čiku. Tādu nieku. Un šai laikā arī mūsu plāni varot beigties ar niekiem vien. Ir taču dzīvē tādi brīži, kad viss ķeras un bremzējas, vai ne?

    Patiesībā tas ir noslēpumainais Mēness bezkursa laiks, kas var aizvest pavisam nezināmās taciņās un neceļos.

    • Ārsts un ciguna pasniedzējs Igors Kudrjavcevs uzskata, ka daudzi sev sarežģī dzīvi, pārspīlējot čika laika un citu astroloģisko brīdinājumu nozīmi: «Ja es ņemtu galvā čika laikus, retrogrādos merkurus, aptumsumus un intervālus starp aptumsumiem, tad vispār neko neizdarītu! Tas nenozīmē, ka tie ir meli. Bet ir pareizi jāpieslēdzas,» stāsta Igors.
    • Astrologs Kristaps Baņķis pats pret čika brīdinājumiem ir uzmanīgs: «Tie, kas čika laikā ir vērīgi un pievērš uzmanību zīmēm, ir ieguvēji. Pārējiem iet raibi.» Ja vien acīgi ieskatās, ikdienā šis laiks izpaužas daudzās sadzīviskās lietās. Piemēram, lielveikalu kasēs cits pēc cita sāk streikot bankas karšu termināļi, kasieri bieži kļūdās, izdodot atlikumu. Skaidrs, čika laiks! Kristaps kā astrologs gan mūs uzreiz sašķiro pēc horoskopa zīmēm.

    Pie konkrētības radušie Auns vai Mežāzis ātri pamana, ja kaut kas nenotiek, kā iecerēts.

    Bet Zivju zīmes pārstāvis, kam dzīve tāpat plūst kā upe, mierīgi var nepamanīt neko. Protams, tāpat kā Pilnmēness uz vienu iedarbojas spēcīgāk, uz otru vājāk, tā arī čika laika spēks atkarīgs no cilvēka individuālās enerģētikas.

    Tomēr kopumā čika laiks ir problēmu un pārpratumu pilnas stundas, stāsta Kristaps. Taču – uzmanību! – tas attiecas uz praktiskām lietām. Turpretī garīgām nodarbēm tas ir svētīgs un labs.

    Mēness vecpuisī

    Parastam cilvēkam bez astroloģijas zināšanām čika laika norises izskaidrot esot grūti, vienkāršāk būtu uzticēties – ja ir, tad ir. Patiesībā klasiski astroloģijā tāda čika laika jēdziena nemaz nav. Šo stāvokli dēvē par Mēnesi bez kursa. «Kad Mēnestiņš iet savu gaitu, tam parasti veidojas attiecības ar citām planētām. Bet šajā brīdī tas iziet no vienas zīmes un vēl nav izveidojis attiecības ar citu planētu. Tas ir kļuvis brīvs,» stāsta Kristaps.  

    Tā kā Mēness valda pār zemapziņas, intuīcijas un tiem līdzīgajiem noslēpumainajiem procesiem, vārti paveras un plūst laukā tas, kas parasti apslēpts zemapziņā.

    Bet ierastajai kārtībai un kontrolei nav viegli to visu savaldīt. Tāpēc astrologi šajā laikā neiesaka sākt ko jaunu ne darbā, ne attiecībās, neiesaka slēgt līgumus un sākt projektus, iesaka uzmanīties ar naudas lietām, ar tehniku un ierīcēm un rēķināties ar to, ka viss var kavēties un aizķerties. Vai darīt, maksimāli koncentrējoties. Ja čika laikā jābrauc ar automašīnu, nevajag vienlaikus sarunāties pa telefonu vai darīt citas blakus lietas.

    Zvaigznāji nemaz neeksistē!

    «Ir tikai divi spīdekļi, kas patiešām var ar savu klātbūtni reāli ietekmēt cilvēka dzīvi, – tie ir Saule un Mēness. Visi pārējie cilvēku neietekmē. Nekāds Marss, Venera, Plūtons vai citas zvaigznes. Par to teikts jau Bībelē, pašā sākumā, pirmajā Mozus grāmatā: Dievs radījis spīdekļus kā zīmes. Kā informāciju. Tas nenozīmē, ka vispār nav nozīmes tam, ka planētas sastājušās noteiktā secībā. Tas neietekmē mūs.

    Vienkārši šī spīdekļu kombinācija debesīs liecina, kādā stāvoklī šajā brīdī ir kosmiskā jeb Visuma enerģija.

    Cilvēki baidās no tā, ka viņus nelabvēlīgi ietekmēs Mēness bez kursa. Bet Mēness pats nemaz nezina, ka viņam jāatrodas kādā zvaigznājā. Atcerieties, ka visi zvaigznāji ir tikai mūsu galvā, reāli tie nemaz neeksistē! Neviens. Tās zvaigznes, ko mēs tur redzam, taču atrodas lielā attālumā, viena tuvāk, cita tālāk. Es nesaku, ka tam nav nozīmes. Bet tikai, lūdzu, nebaidieties!» teic Igors.

    Jāatceras kas svarīgs – viss sākas mums galvā. Ja cilvēks zina par nelabvēlīgo trešo prognozi, viņš var justies slikti, skaidro Igors Kudrjavcevs. Ja kāds nepaspēj no rīta paklausīties ziņas, kur vēstīts par nelabvēlīgo prognozi, ļoti bieži nekāda prognoze viņu neietekmēs. Tas nenozīmē, ka tā vispār nedarbojas.

    Varbūt darbojas, bet cilvēks uz mirkli nodomā, ka laikam nav īsti labi izgulējies, un aizmirst.

    Turpretī, sākot rūpīgi piedomāt par biedējošo prognozi, var sabojāt sev visu dienu. «Kad sākam par kaut ko domāt, aktivizējam smadzenēs noteiktu starpšūnu kontaktu šūnu grupu jeb informatīvo lauku. Pieslēdzamies noteiktai informatīvā lauka daļai: ahā, tev bail no gripas? Tev bail no čika laika?» stāsta ārsts.

    Stāsts par māņticību

    «Māņticība ir noskaņot savas smadzeņu antenas uz nepareizo enerģiju,» uzskata Igors. Ko nozīmē, kad melns kaķis pārskrien tev pār ceļu? Tas nozīmē tikai vienu – dzīvnieks kaut kur iet. Viņam ir savas darīšanas. Bet, ja tu pieslēgsies tam enerģijas krājumam, kur melnais kaķis ir slikta zīme, tu saņemsi nepatikšanas.

    Igora iemīļotais piemērs – ja nosauc cilvēku par eņģeli, viņam ar to sūta eņģeļa enerģiju, ja nosauc par cūku, tad sūta cūkas enerģiju, turklāt tā nāk caur tevi.

    «Jūs varat čika laikā darīt visu, kas jādara, bet – tikai pareizi par to domājot. Pareiza domāšana ir smadzeņu antenas noskaņošana īstajā frekvencē. Un tur nedarbojas nekādi laiki.»

    Un tehnika, elektronika – vai tad arī to mēs ietekmējam ar domāšanu? «Cilvēks ietekmē sevi,» Igors skaidro. Ja tevī būs pārliecība, ka ar tehniku kaut kas noies greizi, tieši tā var notikt. Ja uz grīdas izstiepta virve, tu vari pa to mierīgi staigāt. Bet, ja virve nostiepta augstu gaisā, tu, visticamāk, no tās nokristu. Kāpēc? Jo ķermenis saspringumā trīc. Tas pats ar tehniku, ja pirksti trīc bailēs, ka tūlīt kaut kas sabojāsies.

    Astrologs Baņķis pret to ir uzmanīgāks: «Jā, starta punkts ir vissvarīgākais. Kaut ko uzsākot čika laikā, tu spēlējies ar nezināmo un nekontrolējamo. Tas nenozīmē, ka rezultāts noteikti būs slikts. Bet tas nav prognozējams.»

    Kurš tad īsti ir sākuma punkts, ja mēs par kaut ko esam domājuši sen? «Tas ir diezgan konkrēti. Ideja ir brīva, pirms nav uzrakstīta uz papīra. Ieraksts plānotājā, parakstīts līgums – tas ir starts. Tāpat iepazīšanās ir attiecību sākuma mēģinājums, nevis laulības sākums.

    Un arī uz randiņiem nevajag iet, kā pagadās. Tiem ir jāsagatavojas – jāzina, ko no šīs tikšanās gaidīt un vēlēties. Uz pirmo tikšanos noteikti nevajadzētu iet čika laikā. Taču uz otro – kāpēc ne? Jo šis ir laiks, kad cilvēku velk izstāstīt visu, gan to, ko viņš vēlas, gan to, ko nemaz negribētu stāstīt.»

    Kā Vinnijam Pūkam

    Arī Kristaps ir pārliecināts, ka čika laiks nav nekāds bubulis.

    «Tautā to jau uzskata par tādām mazām melnajām piektdienām, par īsbrīžiem, kad it kā neko nevajag darīt. Taču tā nav. Tas attiecas tikai uz praktiskām nodarbēm. Garīgām un radošām lietām šis laiks ir pats labākais. Intelektuāli ļoti spēcīgs laiks, kad lasīt, domāt.

    Viena no biežākajām kļūdām – uztvert to kā tukšo un slikto laiku.

    Tas nav labs vai slikts. Tas tikai ir īpašs. Man čika laiki ir mīļi. Tā ir legāla iespēja atpūsties, jo zinu, ka praktiskās lietas tāpat nevedīsies un tās būs jāpārdara. Čika laikā vajag dzīvot vairāk ar humoru un vieglumu,» teic astrologs. Viņam patīk citāts no Vinnija Pūka par to, ka reizēm mēs nejauši atrodam to, ko neesam meklējusi, un reizēm tas izrādās tieši tas, ko mēs patiesībā meklējam. Nu tieši par Mēness bezkursa mirkļiem!

    Čika laikā atslēdzas prāts un loģiskā domāšana, toties ieslēdzas instinkti, intuīcija un nejaušības.

    «Izcils laiks atpūtai, ja vari to atļauties,» piekrīt arī Igors Kudrjavcevs.  

    «Teorētiski Visuma enerģijas tiešām nav tik ražīgas. Šis periods bīstams ar to, ka par maz spēka. Tāpēc nesanāk. Taču, ja kaut kas uzsākts, nav nekādu iemeslu to neturpināt, – izņemot zemestrīci vai asteroīda krišanu. Galvenais ir saprast enerģētisko saikni un sajust to enerģijas ceļu, kas jau ir noiets. Saprast, sajust un noticēt tam, ka tas turpinās jau sen. Starp citu, tas pievelk enerģiju. Ja debesīs redzēs, ka tu to vēlies pa īstam, tev tiks sūtīta enerģija.»

    Arī dižčika laiks!

    Starp citu, pastāv ne vien čika, bet arī dižčika laiks, un Kristaps pats ir šā termina ieviesējs. Čika laiks iestājas vidēji ik pēc divām vai divarpus dienām, bet dižčika laiks ir klāt trīsreiz gadā uz veselām 30–40 dienām, gandrīz vai mēnesis! Tas notiek tā sauktā retrogrādā Merkura laikā. Tas nozīmē, ka šī planēta itin kā aizgriežas no mums.

    Kad dižčikam pārklājas vēl mazie ikdienišķie čika laiki, valda dažādi pārpratumi – transports kavē, cilvēki nepilda norunas un solījumus, ierīces plīst.

    Raksts publicēts žurnālā «Ieva» 2015. gada 49. numurā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē