• Jurists: Latvijas iedzīvotāji biedējoši vieglprātīgi attiecas pret līgumiem un citiem dokumentiem

    Ziņas senioriem
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Aptauja liecina, ka Latvijas iedzīvotāji diezgan vieglprātīgi attiecas pret līgumiem un citiem juridiska rakstura dokumentiem. Tomēr tiem ir jāpieiet ar piesardzību, lai izvairītos ko krāpšanas riskiem.

    Katrs trešais Latvijas iedzīvotājs bieži vai ļoti bieži paraksta līgumus, kurus nav rūpīgi izlasījis vai pilnībā neizprot to saturu, un katrs piektais juridiska rakstura padomu lūdz nevis profesionālim, bet draugiem vai paziņām, liecina pētījumu centra SKDS aptauja.

    Tāpat vairāk nekā 80% iedzīvotāju atzīst, ka viņu zināšanas juridiska rakstura jautājumos ir vājas vai ļoti vājas, tomēr tad, kad nepieciešama juridiska palīdzība, katrs sestais cenšas tikt galā paša spēkiem.

    Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājs Aigars Kaupe uzsver: pavirša un vieglprātīga rīcība nav pieļaujama, un tad, kad jāpieņem ar juridiskām lietām saistīti lēmumi, jādodas pie speciālista, šajā gadījumā pie notāra. Tas palīdzēs izvairīties no dažādiem krāpšanas riskiem, kā arī citām nepatīkamām situācijām.

     

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa». 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē