• FOTO: Putina inaugurācijas dienā parāda viņa svaigi izremontēto pili. Tagad vēl greznāk

    Krievija
    Estere Jansone
    8. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia Commons
    Dienā, kad Putins piekto reizi stājās prezidenta amatā, Alekseja Navaļnija komanda nāca klajā ar jaunu video no valsts vadoņa greznās pils. «Šodien mēs burtiski ielauzīsimies Putina mājoklī un parādīsim, kāds viņš patiesībā ir. Šis neirotiskais diktators, kurš pat kara laikā nav apstājies labiekārtot savu pili,» teikts Navaļņija komandas ziņojumā.

    Vladimira Putina inaugurācija notika vakar, 7. maijā. Diktatoram tika sarīkoti grandiozi svētki un izskanēja patosa pilnas runas, pie Kremļa notika teatrālas parādes. Tomēr svētku gaisotni nedaudz pabojājusi šogad cietumā mirušā Alekseja Navaļņija komanda, kas publiskojusi jaunu video no Putina pils. Kamēr Ukrainā norit karš, kurā mirst tūkstošiem Krievijas vīru, tikmēr diktators ļāvies īpaši dārgai savas lepnās pils rekonstrukcijai.

    Jau pirms diviem gadiem Navaļnijs publicēja video, kurā atklāja, cik mantkārīgs ir Putins. Diktators par nodokļu maksātāju naudu uzcēlis lepnu pils kompleksu Melnās jūras krastā, netālu no Gelendžikas, Krasnodaras apgabalā.

    Jau tolaik Putina opozicionāri aprēķināja, ka pils izmaksas pārsniedz vienu miljardu eiro.

     Karš Ukrainā nav apturējis Putinu no grandioziem labiekārtošanas darbiem. Tiesa, šoreiz viņš pili nodēvējis par «viesnīcu» un katru istabu, pat apsardzes telpu, formulē kā «viesnīcas apartamentus», bet pārējās telpas – citos viesnīcas zonu nosaukumos.

    Ar slēpto kameru Navaļņija komandas biedrs iekļuvis Putina pilī un pirmais jauninājums, kurš iekritis acīs žurnālistam ir  miniatūrs akvaparks pils pagalmā. Te ierīkota arī ballīšu vieta ar bāru un strūklakām, bet turpat ir ieeja pilī, pa kuur var nonākt greznā baseinā iekštelpās.

     Šī telpa veidota gluži kā muzeja zāle – ar marmora kolonnām, lustrām, bāra zonu, grezniem dīvāniem. Baseinu zonu papildina SPA, džakuzi, trīs zemūdens masāžas vannas un kontrastvannas. Rādās, ka Krievijas diktatoram patīk dažādas procedūras, jo viņš pilī izbūvējis arī atsevišķu zāli masāžām un saunām.

    Vēl viens pils papildinājums ir bibliotēka, kuras interjers veidots gluži kā baroka laika pilī. Komiski izskatās slavenu gleznu replikas, kas grezno lasītavas sienu paneļos.

    Šajā telpā atveidoti mākslas darbi, kuros redzamas kauju ainas.

    Filmētāji ievērojuši vairākas dārgas mēbeles, kuru cena lēšama vairāku simtu tūkstošu eiro vērtībā. Arī griestos iekarināto divu lustru vērtība pārsniedz miljonu eiro.

    Iespaidīgs ir arī Putina birojs, kurš stiepjas 130 kvadrātmetru plašumā.To rotā tumšs koka parkets, melna marmora kamīns, zelta lustras, masīvkoka mēbeles, kuras ir ievestas no Serbijas.   

    Krievijas diktators lūdzis ierīkot arī privātu kapelu vietā, kur iepriekšējā Navaļņija izpētes video bijusi spēļu zāle. Žurnālisti norāda, ka liela nozīme šajā telpā ir svēto ikonām, kas uzgleznotas pilnā augumā. Vidū ir Jēzus, pa labi ir Svētā Marija, bet kreisajā pusē – Vladimirs Svjatoslavičs jeb Svētais Vladimirs. Navaļņija kolēģis pauž – pieņemts, ka parasti Jēzum kreisajā pusē tiek gleznots tas, kuram veltīta svētvieta. Šajā gadījumā kapela ir veltīta Svētajam Vladimiram – vēsturiskai figūrai, kuru Krievijā pat pareizticīgās baznīcas patriarhi pielīdzina Vladimiram Putinam. Kapelā ierīkots arī tronis, kas līdzinās caru troņiem.

    Otrajā pils stāvā ir ierīkotas 11 guļamistabas, četras no tām ir īpaši milzīgas – to izmērs pārsniedz 300 kvadrātmetrus. Izstaigājot telpas, žurnālisti pamanīja, ka Putinam teju it visur ir izlikti televizori – pie gultas, uz kumodēm, virs vannas, kamīna un dušā. Vēl kāds neparasts atklājums ir hokeja laukums pils pievārtē un personīgā šautuve.

    Navaļņija komandas rīcībā ir nonācis kāds dokuments, kas atklāj nedaudz par dzīvi Putina pilī. Rādās, ka lepnā muiža ir kā maza valstiņa, kurā apteksnē vienu vīru un viņa viesus. Kopumā pilī darbojas vairāk nekā 250 profesiju pārstāvji, no tiem ir vairāki uzkopēji, ainavu arhitekti un dārznieki, automašīnu tīrītāji, meistari, kalpones, pavāri un pat abinieku pētnieks.

    Putina pili ieskauj meži, kas pieder Krievijas Federālajam drošības dienestam, bet virs pils teritorijas ir gaisa satiksmes aizlieguma zona. Zemes gabals aizņem 74 hektāru platību, tajā atrodas 17 700 kvadrātmetru plašā galvenā māja, dendrārijs, siltumnīca, helikoptera laukums, baznīca, amfiteātris, viesu māja, degvielas uzpildes stacija un tunelis kalnā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē