• Šonakt daļā Latvijas gaidāms negaiss

    Laika ziņas
    Estere Jansone
    18. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

    Naktī uz svētdienu debesis daļēji klās mākoņi, nakts sākumā vietām valsts rietumos tie atnesīs īslaicīgu lietu, iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, atsevišķos rajonos veidosies dūmaka, bet gaisa temperatūra pazemināsies līdz +8… +13 grādiem. 

    Rīgā naktī mākoņu būs mazs un nokrišņi nav gaidāmi, pūtīs lēns vējš un gaiss atdzisīs līdz +12… +14 grādiem.

    Svētdien pēcpusdienas galvenokārt Latvijas rietumu un centrālajos rajonos gaidāmas pērkona lietusgāzes. Pūtīs lēns vējš, kas vietām negaisa laikā būs brāzmains. Gaiss iesils līdz +21… +26 grādiem, vietām piekrastē līdz +18…+20 grādiem.

    Rīgā rīts būs saulains un sauss, bet no dienas vidus mākoņu daudzums pakāpeniski palielināsies un vakarā gaidāms lietus ar pērkona negaisu. Pūtīs lēns vējš un maksimālā gaisa temperatūra būs +24… +26 grādi. 

    Dienas vidū saules radiācijas ultravioletais (UV) indekss sasniegs vidēju līmeni, tādēļ iedzīvotāji tiek aicināti ievērot piesardzību un šajā laikā ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros.

    Latvijas austrumu daļā mežos ir augsta ugunsbīstamība, tādēļ LVĢMC izsludinājis dzelteno brīdinājumu, kas būs spēkā no 19. līdz 24.maijam. Iedzīvotāji ir aicināti būt piesardzīgi mežu un krūmāju tuvumā un nekurināt ugunskurus, nelietot pirotehniku, kā arī nodzēst un izmest izsmēķus, nepieļaut viegli uzliesmojošu šķidrumu un priekšmetu nonākšanu mežā vai krūmājos.

    Strādājot mežā vai krūmāju teritorijā, ir jāievēro visi darba drošības un ugunsdrošības noteikumi. Ja tiek pamanīta aizdegšanās, uzreiz ir jāziņo glābšanas dienestam.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē