• Vai zini, kas ir bronzeris, konsīlers un izgaismotājs? Un kas ir sejas konturēšana?

    Skaistumkopšana
    Sandra Puntule
    Sandra Puntule
    23. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Africa Studio/Shutterstock.com
    Skaidro matu un grima māksliniece Mārīte Gaidele.
    • Kāda ir atšķirība starp bronzeri, konsīleru un izgaismotāju?

    Konsīlers ir paredzēts sīku defektiņu nomaskēšanai un ādas izlīdzināšanai. To var likt gan zem, gan virs tonālā krēma. Konsīleri ir dažādās nokrāsās un konsistencēs, ko pielāgo ādas tonim un vajadzībām. Biezākos, ko daži ražotāji dēvē arī par korektoru,  izmanto korekcijām, ja nepieciešams nomaskēt asinsvadu zvaigznītes, apsārtumus, pigmenta plankumus, pūtītes utt. Zem acīm tumšo loku maskēšanai biežāk izmanto šķidras konsistences konsīleru.

    Bronzeris ādai piešķir saules iedeguma efektu, tas parasti ir ar vieglu mirdzumiņu, lai piešķirtu ādai starojumu. Savukārt izgaismotāji ir līdzekļi ar gaismu atstarojošām daļiņām, tie var būt gan šķidrā, gan sausā veidā.

    Kā lietot? Konsīleru klāj pirmo, ar to nomaskē defektiņus, tas ir biezāks, vairāk sedzošs.

    Tad klāj tonālo līdzekli, ja nepieciešams, ar konsīleru vēl ko var pielabot. Ja ir vēlme pēc iedeguma efekta, pēc tam klāj bronzeri.

    Izgaismotāju klāj acu zonā – tas ir īpaši noderīgs, kad āda izskatās pagurusi. Piemēram, fotogrāfijās, uz skatuves vai videoklipos tas labi izgaismo acis un piešķir svaiguma efektu. Tomēr ir svarīgi to neuzlikt par daudz, lai neveidojas svītras uz sejas.

    Dažas sievietes saskatās jaunās tendences Youtube un klāj izgaismotāju uz vai zem deguna, uz zoda, un tas dažkārt tas rada sasvīdušas sejas iespaidu. Ar izgaismotāju visvieglāk var kļūdīties, jo tam vajadzētu būt pareizā tonī, saskaņotam ar sejas ādu, uzklātam pareizā leņķī, un galvenais – tas ir jālieto ļoti uzmanīgi. 

    • Kas ir sejas konturēšana? Vai to var apgūt patstāvīgi bez grimētāja?

    Sejas konturēšana ir pareizas sejas formas modelēšana. To var apgūt patstāvīgi, ideālā variantā pirms tam ieteicams uzklausīt profesionāļa viedokli – der grima mākslinieka, arī kosmētiķes padoms, palīdzēt var vizāžisti, kas konsultē lielveikalu kosmētikas stendos. Ko nozīmē pareiza sejas forma? Ideālā forma ir ovāla.

    Ir jāizvērtē sava seja un, veidojot jebkuru grimu, vispirms ar konturējošiem līdzekļiem ir jātiecas izveidot ovālu formu, un tikai tad var ķerties klāt svarīgāko zonu izcelšanai vai nomaskēšanai.   

    Ir sausie un krēmveida konturējošie līdzekļi; parasti tos pārdod komplektā – tumšāks un gaišāks tonis. Gaišāko toni lieto akcentēšanai, tumšāko nomaskēšanai. Krēmveida produkti labāk tīk sausai ādai, bet ar tiem ir vairāk iztušēšanas jeb izlīdzināšanas darba, lai nav redzamu svītru. Ar sauso līdzekli iet vieglāk – var ātrāk ievilkt sejas līnijas un formas, panākot nemanāmu efektu. Ir svarīgi pirms konturēšanas labi sagatavot sejas ādu un uzklāt tai atbilstošu krēmu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē