• Par spiegošanu Krievijas specdienestu labā aiztur taksistu

    Spiegs
    Ziņu aģentūra LETA
    16. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Valsts drošības dienests (VDD) 13.maijā aizturējis divas personas, tostarp jau iepriekš zināmo taksistu Sergeju Sidorovu aizdomās par spiegošanu Krievijas specdienestu labā.

    Kriminālprocess pret personām tika sākts 2.maijā saskaņā ar Krimināllikuma panta par spiegošanu, proti, par neizpaužamu ziņu vākšanu nolūkā tās nodot ārvalstij vai ārvalstu organizācijai tieši vai ar citas personas starpniecību, aģentūru LETA informēja VDD.

    Kriminālprocesā VDD ir veicis kriminālprocesuālās darbības vairākos objektos Rīgā un tās apkaimē.

    Kā liecina VDD izmeklēšanas laikā iegūtā informācija, personas nelikumīgi vāca un Krievijas specdienestiem nodeva neizpaužamas ziņas par citām personām, kuras Latvijā tiek turētas aizdomās par spiegošanu un kurām ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

    Viena no aizturētajām personām ir par spiegošanu Krievijas labā jau iepriekš apsūdzētais Sergejs Sidorovs, norādīja dienestā.

    15. maijā abām aizdomās turētajām personām kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums. Patlaban VDD turpina izmeklēšanu un sniegs papildu informāciju par tās gaitu atbilstoši kriminālprocesa virzībai.

    Jau ziņots, ka Krimināllietu, kurā par spiegošanu Krievijas labā apsūdzēts taksists Sergejs Sidorovs Rīgas pilsētas tiesa Jēzusbaznīcas ielā plāno turpināt skatīt 11.jūlijā.

    Lietas iztiesāšana tika sakta 5.aprīlī, kad prokurore Zane Lodziņa nolasīja apsūdzību. Šajā lietā Sidorovam bija piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

    No apsūdzības izriet, ka 2022.gada oktobrī platformā «Telegram» tika izveidots kanāls «Baltijas antifašisti» un ar to saistīti kanāli, kuros tika vākta informācija nolūkā palīdzēt Krievijai un tās dienestiem vērsties pret Latvijas drošību.

    «Baltijas antifašistu» uzturētajos «Telegram» kanālos regulāri tika ievietoti aicinājumi personām Latvijā vākt ziņas, kas būtu saistošas Krievijas izlūkošanas un drošības dienestiem.

    Tāpat bijuši aicinājumi iegūt ziņas par jebkādām ikdienas norisēm Latvijas aizsardzības sistēmā, Latvijas starptautisko sadarbību, NATO aizsardzības plāniem, NATO dalībvalstu praktiskajām aktivitātēm Latvijas teritorijā, kā arī ziņas par Latvijā notiekošiem atbalsta pasākumiem Ukrainai.

    Atsevišķos gadījumos ierakstos bijis neslēpti norādīts, ka šī informācija tiks nodota Krievijas Izmeklēšanas komitejai vai Federālajam drošības dienestam (FSB). Savukārt stratēģiskas nozīmes un operatīvi taktiska rakstura izlūkziņas primāri nepieciešamas Krievijas bruņoto spēku ģenerālštāba galvenajai izlūkošanas pārvaldei.

    Atsaucoties šādiem vēstījumiem, Sidorovs ideoloģisku motīvu vadīts piekritis vākt ziņas, apzinoties, ka tās tālāk tiks nodotas Krievijas dienestiem, uzsver apsūdzība.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē