(18+) Kluba meitene Līva Dolbe: Priekšspēle sākas jau no rīta

LĪVAI DOLBEI Madonas novada Sarkaņos ir savs mazais, veselīgais bizness. «Dabā viss ir, tik jāiet un jāņem…» KLUBA Tête-à-tête rubrikā ir pieņemts, ka meitenes runā vienas, bet Līva teica – es gribu atnākt ar savu vīrieti. Sarunas gaitā kļuva skaidrs – viņai bija pamats tā teikt.
Aivars Pastalnieks
Aivars Pastalnieks
Foto: Uģis Nagliņš. Stils, grims: Kristīne Laizāne
  • Ja sieviete jūtas ierobežota, viņa sāk kaut ko meklēt ārpusē, varbūt darīt kaut ko slepeni. Ja viņai būs brīvība, neko citu negribēsies.

  • Es mīlu sevi, savu ķermeni, mēs visi nākam no dabas.

  • Sieviete ir pārbaudījums vīrietim. Vīrietis notrulinās, ja nav pārbaudījumu.

LĪVA: Es dzīvoju sapnī. Ir brīvība, nekas neierobežo. Tā liek man atvērties, starot. Gatis mani mīl, dara visu, lai esmu laimīga un mani nepazaudētu. 

– Tātad tu saki, ka vīriešiem vajadzētu dot savai sievietei vairāk brīvības.
L.: Jā, ja sieviete jūtas ierobežota, viņa sāk kaut ko meklēt ārpusē, varbūt darīt kaut ko slepeni. Ja viņai būs brīvība, neko citu negribēsies. Es tagad pati to esmu pārbaudījusi. Vienmēr gribēsies atgriezties pie cilvēka, kurš tevi mīl. Un vienmēr gaida.

– Kā jūs iepazināties?
L.: Es sāku vairāk mīlēt sevi, teikt nē visam, ko negribu, un sāku pievilkt cilvēkus, kuri mani mīl.

Mēs viens otram norāvām jumtu. Viņš ar darbiem pierādīja attieksmi. Es ātri redzu cauri, vai ir rīcība vai nav. 

– Tā pēkšņi sāki mīlēt sevi?
L.: Attiecībās ar savu bērnu tēvu nejutos novērtēta, mīlēta, cienīta. Viss jau bija sācis brukt. Tas krājās gadiem, bija lūziens. Sapratu, ka jāsāk mīlēt sevi. Nav jēgas dzīvot otram, ja to nenovērtē. Sāku dzīvot sev un laikam pievilku Gati.
GATIS: Man viņa patika gadiem, šķita sapņu sieviete, bet nekad nebiju viņu uzrunājis. Un te pēkšņi skatos – viņa feisbukā ielikusi ierakstu, ka meklē sildītāju Ziemassvētku tirdziņam. Tas bija iemesls, lai es saņemtos.

– Tu runā par dabisko sildītāju?
G.: Nē, man tiešām bija sildītājs. Viss notika lēnām. Nekad nevarēju iedomāties, ka spētu viņai pietuvoties. Pats jau ilgu laiku biju šķīries. Iedomājies, satikt savu sapņu sievieti! Wow, visiem to novēlu.
L.: Lai gan dzīvojām vienā pilsētā, es Gati nezināju. Viņš bija 15 gadu nodzīvojis ārzemēs. Viss sākās ar saraksti. Jau tur bija kāda ķīmija. Kad satikāmies, viss uzsprāga. Mēs viens otram norāvām jumtu. Viņš ar darbiem pierādīja attieksmi. Es ātri redzu cauri, vai ir rīcība vai nav. 

– Bija vērts atgriezties Madonā.
G.: Tas notika gadus divus pirms iepazīšanās ar Līvu. Atgriezos, jo man vienmēr sāpēja sirds par Latviju. Tas bija tikai finansiāls iemesls, kāpēc biju prom. Sāku Anglijā kā parasts melnstrādnieks. Ātri apguvu valodu, sāku strādāt būvniecībā, nodarbojos ar alternatīvo enerģiju, saules paneļiem. Nokļuvu Dienvidāfrikā. Nopelnīju naudu. Bet tas bija kā Robina Huda nodoklis – jo vairāk pelna, jo vairāk jāmaksā…

– Līvai ir savs bizness – ļoti tuvs ­dabai.
L.: Viss sākās ar to, ka bērnam bija jādakterē astma. Ārsts teica, ka visu mūžu būs jālieto zāles. Bet es sāku lasīt par čiekuriem. Savācu, uztaisīju sīrupu. Tiešām pārgāja, bērnam jau ceturto gadu nav nekāda klepus. Daba dziedē, ārstē. Daudzi man prasīja, vai var to sīrupu nopirkt. Tā es sāku ar priežu čiekuriem. Tad bija ugunspuķe… Mēs to darām hobija līmenī. Tik, cik varam, cik pašiem patīk. Pārdodam internetā un tirdziņos. Šajā pavasarī ļoti spridzina pieneņu sakne. Kovida dēļ visi sākuši domāt par veselību. 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē