• No Preses kluba atstādinātais Klintsons: Nesaskatu, ka būtu rīkojies nepareizi

    Interešu konflikts
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    1. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Pēc Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa ieraksta sociālajos tīklos Rīga TV24 raidījuma Preses klubs vadītājs vairs nav redzams skatītāju iemīļotajā raidījumā.

    Aizdomas par interešu konfliktu

    Pagājušajā nedēļā īsi pēc tam, kad Saeimas mājaslapā beidzot sāka uzrādīt deputātu palīgu vārdus, atklājās, ka KPV LV Saeimas frakcijas deputātes Ivetas Benhenas-Bēkenas viens no palīgiem ir mūziķis un Rīga TV24 raidījumu vadītājs Ansis Klintsons. Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš tūdaļ aicināja Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi noskaidrot, vai Klintsons, vadot raidījumu, kurā piedalījusies arī viņa priekšniece, nav nonācis interešu konfliktā.

    Televīzijas vadība rīkojās zibenīgi, un diennakts laikā ar Klintsonu jau tika panākta vienošanās, ka viņš Preses klubu vairs nevadīs. «Ansis joprojām būs viens no Rīga TV24 komandas un turpinās darboties izklaides projektos, kuros nav politikas vai ziņu satura. Iekšējos līgumos, ētikas kodeksā un sarunās ar visiem mūsu komandas cilvēkiem vienmēr ticis skaidri runāts, ar ko jārēķinās, strādājot televīzijā. Īpaši ētera personībām.  

    Uzņemoties veikt papildu darbus – pasākumu vadīšanu, uzstāšanos, prezentācijas – vienmēr prasīts izvērtēt, vai tas ir savienojams ar darbu televīzijā.

    Jā, politika mūsu ētera personības ir valdzinājusi, un dažs pat ievēlēts Saeimā un ticis virzīts prezidenta amatā.

    Bet par Ansi mums pat nojausmas nebija. Tas bija liels pārsteigums, ka viņš saistīts ar politiku. Kad tas atklājās, bija pārrunas. Ansis, es ceru, arī saprata, ka vadīt šādu raidījumu un būt politikā vienlaikus nav pieļaujami,» PDz sacīja kanāla Rīga TV24 direktors Klāvs Kalniņš.

    Klintsons ir neizpratnē

    Klintsons, kurš Preses klubu vadījis vairāk nekā divus gadus, PDz sacīja: «Gaidu izvērtējumu, vai tas ir interešu konflikts. Pagaidām nekādu faktu nav. Attiecības ar Rīga TV24 man ir brīnišķīgas. Raidījumus, par kuriem nav ne mazāko šaubu, ka varētu būt interešu konflikts, es turpināšu vadīt. Lai neklātos aizdomu ēna, ir lēmums iepauzēt ar Preses klubu līdz atbildīgās personas būs pieņēmušas lēmumu. Tad arī varēšu plašāk komentēt.

    Pats nesaskatu, ka būtu rīkojies nepareizi.

    Es, piemēram, zinu, ka vasarā būs siltāks, bet ziemā – vēsāks, bet ar iespējamu interešu konfliktu man līdz šim nav bijis nekādas saskares,» sacīja Ansis.

    Par aizvadītajiem diviem gadiem Preses klubā mūziķis teic – šis laiks bijis aizraujošs. «Man patika vadīt raidījumu tiešraides diskusiju formāta dēļ. Patiesībā viss Rīga TV24 informācijas pasniegšanas dzīvais veids man ir tīkams, jo tādu nespēj noorganizēt pat CNN. Tur ir cenzūra, montāža, ne kā pie mums – viss ir pa tiešo,» uzsvēra mūziķis un atminējās jaukākos tiešraidēs piedzīvotos brīžus.

    «Mums katram ir stereotipi par cilvēkiem un to, ko viņi varētu domāt. Preses klubā itin bieži uz labo pusi ir mainījies arī mans viedoklis par personām, ar kurām sarunājos. Ir bijis arī daudz kuriozu gadījumu. No pēdējiem – raidījumā bija kardiologs Andrejs Ērglis, bijušais policijas šefs Ints Ķuzis un žurnāliste Elita Veidemane. Ērglis un Ķuzis, stāstot, ko dara kovida laikā, atzina – viņi satiekas mežā. Veidemane pajautāja, ko tad viņi satikušies mežā dara. Ķuzis paziņoja: «Meklējam vāveres!»

    Toreiz ēterā par šo divdomīgo izteikumu visi patiesi un no sirds nosmējāmies.

    To smiešanos neaizmirsīšu vēl ilgu laiku.  Tāpat atmiņā man palicis 27. decembra Preses klubs. Raidījuma sākumā maskas vēl nevajadzēja, bet tad piezvanīja no Ministru kabineta, un jau pēc reklāmas pauzes mums visiem vajadzēja būt ar maskām. Katrā ziņā ir, ko atcerēties.»

    Meklēs jaunu vadītāju

    Klāvs Kalniņš atzina, ka jau tuvākajās dienās tiks izsludināts konkurss uz vakanto Preses kluba vadītāja vietu. «Ar vienu vadītāju nepietiek, īpaši jau kovidlaikā. Mēģinām meklēt un veidot jaunas ētera personības. Neesam ieciklējušies, ka jāmeklē kāds, kas jau vadījis līdzīga žanra raidījumu, nav arī nozīmes – tas būs vīrietis vai sieviete.

    Dosim iespēju arī pavisam jauniem, vēl nezināmiem ļaudīm un tiem, kas varbūt darbojušies citās tēmās.

    Tā kā Prese klubs ir diskusiju raidījums par valsts notikumiem, tad pluss noteikti būs tas, ka cilvēks interesējas par ziņām, politiku, visu apkārt notiekošo,» uzsvēra Klāvs Kalniņš. Līdz jauna vadītāja atrašanai raidījumu vadīs Aivis Ceriņš, kurš Preses klubā saimniekoja uz maiņām ar Ansi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē