• Kāpēc operdziedātājs Kurševs nemaksāja uzturlīdzekļus meitas mātei

    Uzturlīdzekļi bērnam
    Zane Piļka- Karaļeviča
    25. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64, INSTAGRAM UN NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA
    «Jāatzīst, kā vīrietis un bērna tēvs esmu bijis tālu no ideāla,» tagad atklāj operdziedātājs, kuram nu jau pieaugušās meitas māte pārmet uzturlīdzekļu nemaksāšanu.

    Ziedojumiem baznīcai naudas pieticis

    Bijušā grupas Singapūras satīns dalībnieka Kristapa Strūberga sievas Mairitas Rosickas atklātā pieredze, kādas fiziskas un emocionālas sāpes viņa esot izdzīvojusi attiecībās ar bērna tēvu, sadusmojusi dziedātāju un reklāmas tekstu veidotāju Martu Kukarani.

    Nikna, ka daļa sabiedrības apšauba Mairitas vārdus, viņa dalījusies savā pieredzē ar nu jau pieaugušās meitas tēvu operdziedātāju Jāni Francisku Kurševu, kurš ir labi zināms un mīlēts mūziķu un kristiešu aprindās.

    «Uzsita asinis. Pie mums tas, ka esi slavens, jau ir brīvbiļete uz tavu nevainīgumu vai grēku atlaišanu.

    Tas, ka «tu taču ar to cilvēku esi kopā dzēris» un «viņš ir foršs kompānijā», nozīmē, ka viss (pārējais) ir meli. Visi tie koferu un citu šovu veidotāji pilnīgi oficiāli piedalās tādas uzvedības un rīcības atbalstīšanā, kas veicina vardarbību kā pilnīgi normālu parādību ģimenē,» tviterī norādīja Kukarane.

    Viņa atzina, ka ar fizisku vardarbību ģimenē nav saskārusies, bet pauda neizpratni par vīriešiem, kuri izvairās no uzturlīdzekļu maksāšanas, atklājot, ka arī viņas meitas tēvs ir to vidū.

    «Johaidī, kas tiem večiem ir ar to knapināšanos un nabadzību, kad runa ir par savu bērnu uzturēšanu. Savu bērnu. Tā ir prioritāte. Pirms tava telefona rēķina, pirms dzīvokļa, pirms auto kredīta, pirms kebaba un aliņa, pirms ziedojuma baznīcai,» sašutusi pauda Marta.

    «Kāpēc ziedojuma baznīcai? Jo arī tie, kas sauc sevi par krietniem kristiešiem un ģimenes vērtību slavinātājiem, nevīžo sagrabināt kaut vai 50 eiro mēnesī, bet baznīcas ziedojumu kastē iemet tieši tik. Neesmu saņēmusi uzturlīdzekļus gadiem, kaut bērna tēvs kristīgajās aprindās ir gluži vai svēto kārtā. Viņa lūgums bija sniegt tiesā, jo tā viņam būs «vieglāk saņemties». Protams, ka muļķis šādās situācijās ir sieviete, vai ne. Jo es neiesniedzu. Un nevis vīrietis, kurš vienkārši nevar, cilvēks, saņemties,» dusmojās Marta.

    Viņa arī uzsvēra, ka «nav jāžēlo šie lupatas, kas nemāk kļūt par pieaugušiem cilvēkiem, bet bērnus ieviest prot».

    Pateicīgs bijušajai par meitu

    Kurševs PDz atzina, ka Marta ir inteliģents un patiess cilvēks. «Lai arī cik nelāgi viņas dalīšanos ir lasīt, bet tā tas ir bijis, un rūgtie pārmetumi ir tiešām pelnīti. Jo esmu bijis viens liels bardaks… Arvien uzlūkoju viņu ar apbrīnu un pateicību par kolosāli brīnišķīgo meitu un to, cik viņa jauki pret mani ir vienmēr izturējusies,» teic Kurševs, kurš atklāj, ka nekad arī neesot slēpis – ir nesavākts un haotisks mākslinieks, blakus kuram sievietēm nav drošības.

    Dziedātājs, kurš atpazīstamību guva, koncertējot ar Raimondu Paulu, ir ļoti ticīgs cilvēks. «Ar Dievmāti man ir īpašas attiecības, jo par katoli kļuvu pēc meitas piedzimšanas. Toreiz bija pārdzīvojumi, šķīros ar viņas mammu.

    Man vajadzēja morālu atbalstu, jo bija sajūta, ka mēs abi šķiroties esam saplēsuši meitiņas sirdi.

    Nokļuvu baznīcā, kurā kāda nejauši sastapta sieviete ieteica – izlasi veltīšanas lūgšanu Dievmātei. Izlasīju.

    Man par brīnumu, pēc pusgada, vērojot meitu, redzēju, ka viņa ir atguvusies. Tajā laikā arī pēkšņi uzradās Raimonds Pauls un viņa dziesmu programma, un, tikai pateicoties šai Dieva dāvanai, varēju samaksāt izdevumus, kas bija saistīti ar meitas nākšanu pasaulē. Es priecājos, ka man ir meita, un zinu, ka Dievs mīl bērnus, un nevajag baidīties viņus pieņemt pie sevis,» pirms pieciem gadiem intervijā Latvijas Avīzei teica Kurševs. Bez meitas Elīzas, kas dzimusi attiecībās ar Martu Kukarani, viņam laulībā ar Zani Kurševu aug vēl divas meitas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē