• Aigars Fadejevs jubileju nosvin Dubaijā: Arī uz ielas jānēsā maska

    Dubaija
    Gita Vīksne
    16. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    «Atbraucu ar ģimeni mazā desmit dienu atvaļinājumā,» par atpūtu Dubaijā, kuru apvienoja ar 45. dzimšanas dienas svinēšanu, atklāj olimpiskais vicečempions soļošanā.

    Naktī skrien, dienas vada istabā

    «Pasaulē šobrīd ir tikai dažas vietas, kas atvērtas tūristiem. Viena ir Maldīvu salas, bet otra – Apvienotie Arābu Emirāti. Tā kā nebijām ceļojuši pusotra gada, izvēlējāmies aizskriet līdz Dubaijai,» PDz pavēsta neiromuskulārās sistēmas terapeits, masieris un krioterapeits Aigars Fadejevs. Uz krāšņo Apvienoto Arābu Emirātu pērli Aigars devās kopā ar pērn apņemto sievu Evu, viņas bērniem un savu dēlu Rafaelu.

    27. decembrī Aigaram apritēja 45 gadi, un jubileju viņš nosvinēja ar 21 km garu skrējienu pa Dubaiju. «Tā bija mana dzimšanas dienas dāvana pašam sev, jo ikdienā te nakts melnumā skrienu ap 30 km,» nosmej Aigars, kas pusmaratonu veica stundā un 17 minūtēs.

    «Esmu totāli atkarīgs no skriešanas, tādēļ man labākā atpūta ir divi treniņi dienā. Lai gan Dubaijā tas ir bezmaz noziegums, es pa dienu pārsvarā sēžu istabā, jo man nepatīk saule. To pie baseina bauda mana sieviņa un bērni. Esmu te bijis arī vasarā, kad ir traki karsts. Tuksnesis ir kā atvērta krāsns. Šobrīd te dienā ir plus 30, taču naktis ir patīkami dzestras,» atzīst Aigars.

    Dubaijā domā par latviešiem

    Lai arī pats ir siltumā un labā noskaņojumā, Aigars Dubaijā neaizmirst par gadumijas svētkos mājās palikušajiem. Viņš arī no Dubaijas ikvienu aicina būt fiziski aktīvam. «Šis viennozīmīgi ir grūts laiks. Visiem. Gan psiholoģiski, gan finansiāli. Ir daudzi mani draugi, kuriem bizness saistīts ar sabiedrisko ēdināšanu un apkalpojošo jomu. Viņiem šobrīd ir īpaši smagi, taču šis smagums sevī nav jāakumulē. Mēs esam iesprostoti tikai savās galvās. Neviens nav liedzis iet dabā un skriet. Galu galā var veltīt laiku sev mājās.

    Tikai ar savu svaru, paklājiņu un pāris kilogramu smagām hantelēm ikviens var paveikt īstus brīnumus.

    Dopamīnu un serotonīnu var uzraut augšā tikai ar fizisko aktivitāti. Tā ir kā laimes hormonu injekcija, ko katrs sev šobrīd var veikt. Dabā ir milzīgs spēks, un mēs esam daļa no tās. Nekļūstam par mēbelēm,» aicina Aigars.

    Viņš jaunajā gadā izlēmis cilvēkus virtuāli iedvesmot. «Man ir jauns projekts – gribu sākt cilvēkus apgaismot, nodarbojoties mazliet arī ar pedagoģiju. Redzu, cik absurda ir informācija, kuru ļaudis šobrīd smeļas no treneriem, kas darbojas sociālajos tīklos. Par daudzām lietām ir ļoti sakropļota uztvere,» uzskata Aigars.

    Visur mēra temperatūru

    Taujāts, cik ļoti atpūtu Dubaijā ietekmējis Covid-19, Aigars atklāj: «Te viss tiek kontrolēts. Vaļā ir pilnīgi viss – restorāni, veikali… Bet pie ieejām ir īpaši temperatūras skeneri. Tādi ir arī pie mūsu ieejas viesnīcā. Bija interesanti, kad atgriezos viesnīcā pēc rīta skrējiena. Manai ķermeņa temperatūrai vajadzēja būt augstākai, nekā ierasts, taču skeneris rādīja – viss ir kārtībā.»

    Lai gan tūristu iecienītākās vietas ir cilvēku pārpildītas, Aigars atzīst, ka Dubaijā jūtas droši. «Ēstuves ir cilvēku pilnas. Lai tiktu restorānā, iepriekš jārezervē vieta. Sejas maskas drīkst noņemt tikai uz brīdi, kurā tiek ieturēta maltīte. Apkalpojošais personāls ir nopakots ar maskām un cimdiem. Arī uz ielas jānēsā maska. Ja kāds nav uzlicis, apsargi laipni aizrāda un piedāvā jaunu vienreizlietojamo maksu. Nekas netiek uzspiests, neviens arī nereaģē agresīvi,» stāsta Aigars.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē