• Žaklīna jau mēnesi dzīvo Ukrainā. Viņa to slēpa no savas mammas

    Slavenības
    12. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Žaklīna Cinovska
    Foto: No privātā arhīva
    Žaklīna Cinovska
    Režisore Žaklīna Cinovska jau vairākas nedēļas ar ķiveri galvā ceļo pa kara plosīto Ukrainu. Ilgāku laiku viņa to turējusi noslēpumā.

    Uz Ukrainu Žaklīna aizceļojusi ar sava kanāla iTV komandu, lai uzņemtu dokumentālu stāstu Laba diena, mēs no Ukrainas!. Režisore neslēpj – lai gan viņas mūžā bijis daudz dažādu televīzijas projektu, šādos apstākļos strādā pirmo reizi.  «Iespējams, ka te nokļuvu sava profesionālā azarta dēļ, bet varbūt tas ir Dieva pirksts. Ukrainā man ir seni draugi un kolēģi, tāpēc izmantoju šo iespēju,» saka drosminiece.

    «To, ka devos uz Ukrainu, zināja tikai daži cilvēki, tostarp kaimiņi, pie kuriem palika mans kaķis.

    Mamma par to uzzināja vien pirms dažām dienām, kad nonācu drošākā un mierīgākā zonā. Pirms tam mānījos, ka filmēju Lietuvā un Polijā. Gribēju pasaudzēt mammu,» PDz atzīstas Žaklīna.

    Viņa vēl nezina, kad atgriezīsies mājās, jo dokumentālās filmas sērijas top neprognozējamos kara apstākļos. Žaklīna jau bijusi vairākās Ukrainas pilsētās, bet vairāk par tur pieredzēto un safilmēto varēšot runāt tikai tad, kad būs Latvijā. «Pagaidām neesmu vēl bijusi pašā frontes līnijā, bet varbūt došos arī tur. Nezinu gan, vai mani tur laidīs un vai pietiks drosmes to īstenot,» atklāta ir Cinovska.

    Visbaisāko mirkli režisore piedzīvojusi kādā naktī, kad viņu pamodināja sirēnu un sprādziena skaņas. Uztraukusies no miega, viņa izgāja uz balkona un redzēja, ka pēc sprādziena tālumā kvēlo liesmas. «Vēl baisāk bija, kad stāvēju uz balkoniņa un dzirdēju, kā pāri lido drons, un es nevarēju saprast – tas ir ukraiņu vai to orku drons, vai tas lidos atpakaļ un jāgaida jauns sprādziens. Pēc tam mani nomierināja, sakot – tas varētu būt ukraiņu drons, kas uzmana pilsētu,» atceras Žaklīna.

    Karsto punktu tuvumā obligāti jāvalkā bruņuveste un ķivere. «Bieži dzirdēts, ka bruņuveste un ķivere nepaglābs, bet tām ir obligāti jābūt. Ja to nebūs, filmētājus pavadošais personāls nekur nevedīs,» stāsta Žaklīna. Reiz, liekot galvā ķiveri, režisore piedzīvojusi komisku negadījumu. Ķiveres auklas bijušas vaļīgas, un viņa nejauši ar ķiveri sadauzījusi degunu.

    «Man jautāja: «Vai tad jums nebija ķiveres?»

    Atbildēju, ka tieši tās dēļ man arī ir šis zilums. Tā bija tiešām smaga ķivere,» smejot atceras režisore. Reiz Žaklīnai neuzmanība dēļ sanācis arī ievelties ierakumos.

    Par to, ko Ukrainā jau redējusi un pieredzējusi Žaklīna, lasiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

    • Dinai Zuzānei kapā ber rožlapiņas. Draugs Guntis aizkustinoši atvadās no miljonāres.
    • Jauno deputātu noslēpumi: Meita grib atteikties no Krištopana uzvārda, Lizbovskis Vācijā rok kabeļus, bet skandalozā Grevcova sola nesalūst.
    • Žaklīna jau mēnesi dzīvo Ukrainā. Viņa to slēpa no savas mātes.
    • Normunds Pauniņš slepeni apprecējies.
    • Jānim Pētersonam fane uzdāvina lieku štuku. Ko viņš ar to izdarīja? 
    Privātā Dzīve nr41

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē