• Vienkārši un ģeniāli. Šefpavārs Zommers rāda, kā garšīgi tikt vaļā no olām

    Privātā Dzīve
    Evija Kalnbērza
    9. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Raimonds Zommers
    Foto: F64
    Raimonds Zommers
    Raidījuma «Šefu gaidījāt?» zvaigzne un restorāna «Entresol» šefpavārs Raimonds Zommers parāda, ko gardu un vienkāršu pasākt ar tām Lieldienu olām, kas pēc svētkiem vēl skumst groziņā.

    Iesāli

    Olas var vienkārši sasālīt – vārītas paturēt sālsūdenī un pēcāk izmantot skābeņu zupai vai lociņu salātiem.

    Gatavo krēmzupu!

    Tev vajadzēs: 6 vārītas olas, 200 gramu vistas filejas, 200 gramu sakņu selerijas, 200 gramu burkānu, 200 gramu sviesta, četrus ķiploka zobiņus, divus šalotes sīpolus, 250 ml saldā krējuma, 300 ml vistas buljona, sāli un piparus pēc garšas.

    Pagatavošana:

    1. Liek katlā sviestu un apcep mazos gabaliņos sagrieztus sīpolus, ķiplokus, burkānus, sakņu seleriju. Cep apmēram piecas minūtes.

    2. Pievieno vistas fileju, vistas buljonu un saldo krējumu, vāra 15 minūtes.

    3. Pievieno atlikušo sviestu, olas un kārtīgi visu sablendē.

    Uzbur uzkodu – tako ar olām un tomātu salsu

    Tev vajadzēs: četras mīkstās tako maizītes, viens sīpols, buntīte pētersīļu, divi tomāti, čilli, sāls un pipari.

    Pagatavošana:

    Tomātus, sīpolus un pētersīļus sagriež mazos gabaliņos un liek bļodā. Pievieno sāli, piparus un izmaisa. Pievieno sarīvētas olas un čilli. Samaisa, pagaršo un pilda tako maizītēs. Mīļi pasniedz un vēl labu apetīti!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.
     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Daba un Dzīvnieki

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Abonē