• Uzņēmējs Kristaps Drone: Ir daudz trenažieru zāles, bet trūkst vietu, kur strādāt ar savu iekšējo pasauli

    Slavenības
    Inese Mizovska
    Anastasija Kuzminova
    23. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    To, ka garīgā izaugsme ir ne tikai ceļš pašam pie sevis, bet arī iespēja attīstīt šīs idejas plašākā sabiedrībā, juta arī uzņēmējs Kristaps Drone, kurš kopā ar domubiedriem pagājušā gada nogalē atklāja izaugsmes centru Torņakalna draudzes namā.

    Rubeņa skolnieki apvienojas

    Biznesa vidē daudzi Kristapu Droni zina kā veiksmīgu uzņēmēju – uzkopšanas un apsaimniekošanas pakalpojumu uzņēmuma Cleanhouse valdes locekli un koka māju ražošanas uzņēmuma Dores fabrika līdzīpašnieku.  «Pirms gadiem desmit jutu sevī iekšēju neapmierinātību par to, kā notiek lietas manā dzīvē. Izvirzījās jautājumi – vai tiešām šis ir viss, kas man jādara? Kas tad īsti ir mans uzdevums šajā pasaulē?» PDz atzina Drone.

    «Liktenis tajā dzīves posmā mani saveda ar Torņakalna baznīcu un Juri Rubeni, un pēc sarunām ar viņu mans ceļš pēc gadiem aizveda arī uz Elijas namu,» to, kā garīgās attīstības jautājumi kļuvuši aktuāli viņam, atcerējās uzņēmējs. 

    «Pirms sešiem gadiem Juris uzsāka Šveices programmas Via Integralis kursu Latvijā. Mēs – desmit, piecpadsmit cilvēki – četrus gadus mācījāmies par apzinātības skolotājiem, lai nākotnē šīs zināšanas varētu nodot tālāk.»

    «Desmit gadu vēroju, kas notiek Elijas namā, redzēju, kā Juris un Inga skaisti realizē savu Rīgas projektu, un pamazām kopā ar domubiedriem nonācu pie idejas darboties šajā virzienā. Redzot reālo situāciju, – garīguma meklētāju skaits pieaug, bet cilvēku, kas ikdienā iet uz baznīcu, kļūst mazāk – sapratām, ir pienācis laiks transformācijai arī baznīcas iekšienē. Torņakalna draudzes centram ir brīnišķīgas telpas, un mēs cenšamies tās piepildīt arī ar jēgpilnu saturu. Šī vieta kalpo cilvēkiem, kas vēlas augt un attīstīties iekšēji, kuriem ir krīzes, un viņi nezina, kā tās pārvarēt,» vēstīja Drone.

    Pagājušā gada nogalē tika atklāts centrs cilvēka izaugsmei Torņakalns. «Man ir pieredze vairāku biznesa projektu palaišanā, tāpēc mans uzdevums bija arī šo centru aizvest no idejas līdz praktiskai realizācijai,» piebilda uzņēmējs. «Mēs visi, kas strādājam šajā komandā un veidojam šo centru, esam gan Torņakalna baznīcas, gan arī Jura Rubeņa skolnieki. Juris ir stratēģis, un viņš veido turpinājumu savam iesāktajam. Viņš nevēlas, lai tas apstātos tikai pie viņa. Kopā ejam šo ceļu un cits citu iedvesmojam.»

    Ja ir nauda dārgam auto, būs arī pašattīstībai

    «Es būtu priecīgs, ja šādas vietas būtu katrā reģionā. No tā iegūtu gan sabiedrība, gan valsts, gan pasaule,» atzina uzņēmējs.

    «Latvijā šobrīd ir daudz trenažieru zāles, bet trūkst vietu, kur strādāt ar savu iekšējo pasauli. Darīt to, ko mums māca arī Juris Rubenis – strādāt ar savu prātu un ķermeni, lai tas būtu līdzsvarā.»

    «Jo nevar pievērsties tikai savam ķermenim, bet aizmirst par sava gara un intelekta attīstību,» pauda Drone.  

    «Jau pirmais mēnesis parādīja, ka pieprasījums ir. Zināmā mērā esam radījuši arī poligonu eksperimentam. Izveidojuši sociālo uzņēmumu – bezpeļņas organizāciju –, un visa nauda, ko nopelnām, tiek ieguldīta, lai palīdzētu ar kursiem un praksēm tiem cilvēkiem, kuriem ir krīzes – šķiršanās, tuvu cilvēku zaudēšana –, bet nav finansiālu resursu, lai tās risinātu. Tas nav bizness! Mums ir tikai viens algots darbinieks, bet mēs pārējie esam brīvprātīgie,» skaidroja viņš.

    «Mums daudz kursu ir bez maksas, ir bez maksas meditācijas vakari. Cenšamies arī tos kursus, kas paredzēti lielākai grupai, piedāvāt par iespējami zemu cenu. Taču, ja tu esi gatavs tērēt milzu resursus automašīnas iegādei, bet neesi gatavs ieguldīt laiku un naudu vērtīgākajā – sevis attīstībā –, tad varbūt tev tiešām to nevajag,» piebilda Drone.  

    Meditācijas pie datora

    Patlaban centrs darbojas virtuālajā vidē. Klusajā nedēļā ikvienam, izmantojot lietotni Zoom, bija iespēja bez maksas tiešsaistē katru dienu piedalīties kopējā meditācijā. 14. aprīlī līderības pasniedzēja Žanete Drone interesentus bez maksas aicina uzsākt virtuālo tikšanos ciklu divu mēnešu garumā. «Šis ir aicinājums tiešsaistē kopā darboties tiem, kuros krīzes laiks uzjundījis dziļus jautājumus par pasaules un cilvēces nākotni un kuriem ir vēlme kādā veidā līdzdarboties un iesaistīties mūsu labākas nākotnes veidošanā,» vēsta viņa.

    Centrā aktīvi darbojas un ar saviem draudzes locekļiem un lekciju klausītājiem tiešsaistē tiekas arī Rīgas Lutera draudzes virsmācītājs Kaspars Simanovičs. Sarunā ar PDz viņš atzina: «Beidzamajos gados radušies vairāki līdzīgi projekti, un tiem ir viens kopējs mērķis – palīdzēt aizdomāties par eksistenciāliem, nopietniem dzīves jautājumiem, būt līdzās kādos pārdzīvojumos un pārdomās un piedāvāt instrumentus tālākai attīstībai nākotnē.

    Nav slikti, ka šādi centri kļūst pieejami arvien vairāk, jo cilvēki, viņu intereses un uztveres līmeņi ir dažādi.

    Jo daudzveidīgāks ir piedāvājums, jo veiksmīgāk tas sasniegs cilvēkus. Mūsu centrā tie ir cilvēki no dažādiem sabiedrības slāņiem un ar atšķirīgām pieredzēm, bet viņus vieno vēlēšanās dziļāk un labāk saprast, kā darbojas šī pasaule. Tie, kas nevairās no pārbaudījumiem un nevairās meklēt atbildes, kāpēc ar viņiem tas viss notiek.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē