• Uģis Kuģis par dēla audzināšanu: Kad Tamalam būs trīs gadi, rūpes par viņu uzņemšos es

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    7. februāris, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: ZIEDONIS PUMPURS (F64)
    Vēdiskais filozofs, kas ar savām atziņām un padomiem par attiecībām lielu popularitāti guvis sociālajos tīklos, nupat svinēja savas grāmatas Pāris iznākšanu. Viņam šajā dienā blakus bija arī ģimene.

    Attiecību konsultants un lektors Uģis Kuģis grāmatā Pāris apkopojis dažādas gudrības par sievietes un vīrieša sūtību, ģimeni un bērnu audzināšanu. Grāmatas atvēršanas svētkos autors savas atziņas par ģimenes vērtībām demonstrēja gluži uzskatāmi – viņš bija ieradies kopā ar sievu Lindu un septiņus mēnešus veco dēlu Tamalu Krišnu.

    Dēlam dots latviešiem neierasts vārds, jo vēdiskajā kultūrā bērnam labvēlīgi ir likt Dieva vārdu.

     Ikdienā jaunie vecāki dēlu sauc tikai par Tamalu. Sarunā ar PDz Uģis atklāja, kā mazuļa ienākšana ģimenē mainījusi viņa dzīvi: «Pirmkārt, ir jāapzinās, ka tavā telpā dzīvo vēl kāds cilvēks, kurš paņem visu tavu uzmanību. Jāsamierinās, ka situācijas noteicējs tagad ir viņš. Taču pati labākā sajūta ir, no rīta ieraugot Tamala smaidu, Tas, ka varu justies viņam vajadzīgs. Bērns ir vecāku egoisma paplašinājums. Viņš skatās uz mani, aicinot: «Tēti, palīdzi man!».»

    Uģis Kuģis cenšas iesaistīties bērna audzināšanā, taču sieva ir atbalstoša un ļauj viņam izpausties arī ārpus ģimenes – lasīt lekcijas, piedalīties dažādās izaugsmes skolās. «Kad Tamalam būs kādi trīs gadi, rūpes par viņu uzņemšos es. Uzskatu, ka tikai tad, kad parādās bērns, mēs sākam saprast, kas ir ģimene,» piebilda Uģis Kuģis.

    Uģis atzina – pat tad, ja Tamals Krišna nākotnē nepiepildīs vecāku vēlmes un gaidas un ies savu, varbūt pat viņiem nepieņemamu dzīves ceļu, abu galvenais mērķis ir ieaudzināt augstākās vērtības. «Pārējais būs viņa izvēle,» piebilst attiecību konsultants.

    1 komentārs

    Mareks Liepiņš
    Manuprāt, Uģis Kuģis ir visnotaļ apšaubāmas kvalitātes "attiecību konsultants", kurš pārgudri devis tādu vārdu dēlam (Tamals Krišna), par kuru paņirgāsies daudzi līdzcilvēki turpmākajā puiša dzīvē. Reizēm vecāki mēdz būt pajoliņi..

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē