• Svarcēlājai Kohai jauna mīla: Viņš ir mans sapņu puisis!

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    7. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Tokijas olimpisko spēļu pārcelšana ir pamatīgi iedragājusi arī Latvijas labākās svarcēlājas plānus, tomēr pavasaris viņas sirdī ir, jo Rebeka ir iemīlējusies.

    Rebeka Koha atzīst – sportisti līdz pēdējam trenējās un ticēja, ka Tokijā parādīs savu labāko sniegumu. Tāpēc, uzzinot, ka olimpisko spēļu šovasar nebūs, jūtas bēdīga. Nekrist nomāktībā viņai palīdz saules stars, kas sportistes dzīvē ielauzies jau ziemā. Titulētā svarcēlāja PDz apstiprina – pagājušā gada beigās viņas sirdi skārusi Amora bulta, un jau trīs mēnešus viņai ir romantiskas attiecības ar 21 gadu veco Katarā dzimušo diska metēju Moazu Mohamedu Ibrahimu, kurš 2016. gada Pasaules čempionātā vieglatlētikā junioriem izcīnīja zelta medaļu.

    Koha stāsta – viņi satuvinājās 2019. gada nogalē Katarā, kur notika sacensības. «Iespējams, tā bija mīlestība no pirmā acu skatiena. Atradu viņu Instagram, piesekojām viens otram un 30. decembrī sākām sarakstīties. Kopš tā brīža nepaiet ne dienas, kad mēs nebūtu sazinājušies,» viņa atklāj PDz. Tas, ka abi satikās gada izskaņā, Rebekai šķiet simboliski – gluži kā jaunas dzīves sākums. Pirms tam beidzās Rebekas mīla ar svarcēlāju Ritvaru Suharevu. Jaunieši bija pazīstami jau no 12 gadu vecuma, un, kad sākās viņu romantiskās attiecības, svarcēlāji te pašķīrās, te atkal sagāja kopā. Taču tagad viņu ceļi esot šķīrušies pavisam. 

    Svarcēlājas jaunais draugs esot viņas vīrieša ideāls. «Man no bērnības patikuši gara auguma, tumšādaini vīrieši ar čirkainiem matiem – un tieši tāds ir Moazs! Tas ir pat mazliet šokējoši – saņemt tieši to, ko vēlējies,» atzīstas Rebeka. Sportistes sirdi iekaroja ne vien katarieša āriene, bet arī jaukais raksturs. Viņai patīk, ka Moazs ir jautrs. Sportiste atzīmē viņa gādīgumu un rūpes, kas izpaužas, esot tālu vienam no otra. Tā kā abi ir sportisti, labi izprot viens otra dzīvesveidu. «Viss kopā rada sajūtu, ka man iedots sapņu puisis,» smaidot atzīstas Rebeka.

    Latviešu sportistes jaunā mīlestība ir musulmanis, taču Rebeku nebiedē iespējamais atšķirīgais pasaules redzējums.

    Meitene saka – jaunā paaudze nedzīvo pēc striktiem reliģiskiem kanoniem. «Kaut arī nāk no Kataras, mans draugs ilgu laiku ir dzīvojis Eiropā, būdams dažādās sporta nometnēs. Pat ja viņam ir atšķirīgi uzskati, man viņš tos neuzspiež. Ko man vilkt mugurā, viņš nediktē,» teic Rebeka.

    Patlaban mīlnieki ir katrs savā pasaules malā un ik dienu ilgas remdē ar videozvana palīdzību. «Dažreiz, kad sazvanāmies pirms gulētiešanas, norunājam visu nakti un no rīta ceļamies kopā,» neslēpj sportiste. «Ja mums nāksies vēl ilgi pavadīt laiku šķirti, es novēlu abiem pacietību un izturību. Esam noskaņoti nopietnām attiecībām. Centīsimies, lai tās būtu ilgas un laimīgas, lai tas viss nav tikai joka pēc,» apņēmusies Rebeka.

    Ibrahims jau divreiz viesojies Rīgā, vienā no ciemošanās reizēm pirmo reizi mūžā redzēja krītošas sniegpārsliņas. «Iepriekš viņš bija redzējis tikai jau uzsnigušu sniegu. Forši, ka šo jauno pieredzi savā dzīvē viņš guva kopā ar mani,» priecājas Rebeka. Moazs vēlas mīļoto uzņemt arī savās mājās, taču saspringtā treniņu grafika dēļ Kohai līdz šim tas nav izdevies, tagad arī robežas ir ciet…

    Arī Rebekas treneris Eduards Andruškēvičs, viņasprāt, bieži doties ārpus Latvijas nemaz neļautu.

    Pagaidām sportistes mīlas lietas viņš uzlūko piesardzīgi, jo baidās, ka viņa audzēkne, romantisku jūtu vadīta, vieglprātīgāk izturēsies pret sportu, taču skarbas piezīmes svarcēlājai vēl neesot izteicis. Rebeka priecājas, ka arī sociālajos tīklos ļaudis ir pieklājīgi un par viņas puiša eksotisko ārieni un izcelsmi piezīmes nemētā. «Bija tikai pāris bēdīgu smaidiņu pie bildēm, nekas briesmīgs,» smaidot saka Koha.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē