• Slavenības steidz uz terasēm – pat lietus nav šķērslis!

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    Marta Kalniņa
    22. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dmitrijs Suļžics, Kaspars Krafts (F64)
    Galvaspilsētā jūtams svētku noskaņojums – beidzot ir atļauts apmeklēt kafejnīcu un restorānu āra terases.

    Kafejnīcas CUBA īpašnieks ARNIS BIKŠUS stāsta: «Tāda sajūta it kā vērtu vaļā pilnīgi jaunu kafejnīcu – būvējām sieniņas terases galdiem. Ja būtu jāievēro divu metru distance, uz terases būtu tikai četri galdiņi un tad jau nemaz nebūtu vērts sākt strādāt.» Jau pirmajā vakarā visi galdiņi bijuši rezervēti.

    «Pirmais klients mums bija jau astoņos no rīta,» stāsta Arnis. «Ir svētku sajūta, tomēr es vēl nezinu – izdevīgāk ir saņemt dīkstāves pabalstu un neko nedarīt vai strādāt un maksāt nomas maksu. Par laimi, ēkas saimnieks bija pretimnākošs un pandēmijā to samazināja. Tās pulcēšanās robežas gan ir trauslas, ir liela neziņa, ko valdība vēl izlems.»

    Kafejnīcā CUBA terases jaunākais apmeklētājs piektdien ieradās kopā ar saviem vecākiem dīdžeju HORENU STALBI un jogas pasniedzēju LUSINI. Mazajam HORESAM STALBEM ir tikai četri mēneši.

    «No rīta domāju – ārprāts, līdz kam mēs emocionāli esam novesti, ja terašu atvēršana ir gandrīz kā valsts svētki. Visi pucē terases, pucējas paši un gaida ciemiņus,» sacīja LINDA MŪRNIECE, kas visas dienas garumā kopā ar bārmeni rosījās Mazajā Otto. «Ieraugot policistus, automātiski saraujos –  ka tik atkal kaut ko nepareizu nedaru,» atzinās viņa.

    Spītējot lietum, glāzes terasē saskandināja TV raidījumu vadītājs un dziedātājs ROBERTO MELONI un Radio SWH moderatore IEVA BRANTE.

    «Priecājos, ka Vecrīgā kafejnīcu īpašnieki smaidīgi rosās, jo šis smaids ir lipīgs. Cerams, ka esam ceļā uz normālu dzīvi,» teica Roberto. Ieva pastāstīja – pirms gada viņa pārcēlusies uz Rīgas centru, lai baudītu saviesīgo pilsētas dzīvi,  bet tā vietā nācās sēdēt mājās. «Par laimi, man šodien ir brīvdiena, atnācu kājām un varēju iedzert savu prosecco no normālas glāzes.»

    Kamēr vīrs režisors Dž. Dž. Džilindžers strādā pie jauniestudējuma Valmieras Drāmas teātrī, rakstniece INGA GRENCBERGA devās nobaudīt Aperol Spritz kokteili. «Kad būšu saņēmusi otro vakcīnu, ar  vīru sāksim domāt, kurp atkal varētu aizbraukt ceļojumā, bet šobrīd izmantoju iespēju apmeklēt atvērtās  terases tepat Rīgā,» atzina viņa.

    Jau ceturtdienas vakarā dīdžeja Toma Grēviņa sieva blogere LAURA GRĒVIŅA sāka gatavoties savam pirmajam kafejnīcas apmeklējumam šajā gadā. Viņa apzvanīja populākās kafejnīcas un restorānus, un visur galdiņi jau bijuši rezervēti. Taču Laurai paveicās un jau piektdienas pēcpusdienā viņa baudīja atpirdzinošu dzērienu restorānā Ferma.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē