• Seksīgais puisis no televizora, kurš visu laiku runā par karu. Kas viņš īsti ir?

    Dzīvesstāsti
    Inese Mizovska
    28. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Oleksijs Arestovičs.
    Foto: Instagram
    Oleksijs Arestovičs.
    Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska padomnieks Oleksijs Arestovičs ir apveltīts ar visiem dotumiem, lai būtu supervaronis – glīts un nesatricināms kā Džeimss Bonds, ar labsirdīgām acīm kā aktieris Džordžs Klūnijs. Viņu uzskata par kara laika seksa simbolu.

    Nomierinošā tablete mājsaimniecēm

    Kopš kara sākuma 46 gadus vecais Oleksijs Arestovičs ik dienas ir parādījies televīzijas ekrānā, lai skaidrotu notikumus Ukrainā. «Ir ļoti maz cilvēku, kas var sarežģītus militārus jautājumus saprotami izstāstīt mājsaimniecēm,» uzskata Arestovičs. Arī tā tagad ir viena no Ukrainas prezidenta Volodimira Zeļenska padomnieka misijām. Oleksiju dēvē par nomierinošu tableti satrauktajai tautai.

    «Jo grūtāka situācija, jo vairāk smaidām!» Ukrainas pilsoņus mundri aicina viņš. Oleksijs ne tikai nodod pasaulei Ukrainas valdības oficiālo informāciju, bet veido noskaņojumu – uztur tautā cīņas sparu un ticību, ka Ukraina šajā karā uzvarēs. Viņš nav tikai runas vīrs, Oleksijs ir gluži kā ekstrasenss, kurš no TV ekrāna iedveš mieru un pārliecību. 

    «Mans noslēpums ir vienkāršs – nekad neesmu centies būt kāds cits. Vienmēr – tikai es pats. Ir daudz profesionālu politiķu, mākslinieku, psihologu un militāristu. Viņus vieno tas, ka viņi vēlas identificēties ar šīm profesijām, tādēļ kļūst nedabiski. Par īstām zvaigznēm kļūst tie, kas ir dabiski un rezonē ar sabiedrību,» uzsver Arestovičs.

    «Visu mūžu to uzskatīja par manu vājumu – es ātri pārmetos no vienas lietas pie citas –, bet izrādījās, ka tajā slēpjas mans spēks,» saka Arestovičs. Viņš ir cilvēks orķestris, un tieši tāds krīzes brīdī ukraiņiem vajadzīgs.

    «Esmu gan kareivis, gan aktieris – 17 gadus atdevu teātrim un kino.

    Esmu daudzus gadus nodarbojies ar psiholoģiju, filozofiju un teoloģiju. Protu sevi parādīt kameru priekšā. Svarīgs ir visu šo zināšanu un prasmju kopums, ko esmu uzkrājis,» saka viņš.

    2020. gada oktobrī Oleksiju Arestoviču iecēla par Ukrainas delegācijas oficiālo pārstāvi Trīspusējā kontaktgrupā Minskas sarunās par Donbasa kara atrisināšanu. Decembrī viņš kļuva par Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieku stratēģiskās komunikācijas jautājumos. Kopš kara sākuma Arestovičs katru dienu rīkojis brīfingus par aktuālo situāciju saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā. Lai gan savulaik viņš ir arī skarbi kritizējis Ukrainas prezidentu Volodimiru Zeļenski, tagad Arestoviču dēvē par viņa labo roku.

    Reklamējis šņabi un aizrāvies ar psiholoģiju

    Oleksijs ir dzimis Gruzijā. Viņa tēvs ir bijušais oficieris. Ģimene pārcēlās uz Kijivu, kad zēns vēl bija mazs. Vidējo izglītību viņš ieguva Ukrainā, un skolā Oleksijs bijis īsts delveris. Mācījies labi, bet par uzvedību vienmēr saņēmis neapmierinošu vērtējumu. Pēc skolas beigšanas Arestovičs sāka studēt Kijivas Universitātē Bioloģijas fakultātē, taču 1993. gadā tik ļoti aizrāvās ar improvizācijas teātri, ka mācības pameta. Pēcāk jaunietis iestājās Odesas Militārajā akadēmijā, kur studēja angļu valodu un ieguva militārā tulka diplomu. Līdz 2005. gadam viņš ir dienējis Ukrainas Aizsardzības ministrijas Centrālajā izlūkošanas pārvaldē, ir rezerves majors.

    Līdz 2000. gadam Oleksijs bija studijas «Melnais kvadrāts» aktieris. Viņš televīzijā reklamēja šokolādi un degvīnu, nofilmējās vairākos seriālos, arī trijās sezonās dažādos tēlos slavenajā krievu seriālā «Muhtars atgriežas». Epizodiskās lomās redzams arī vairākās Ukrainas un Krievijas pilnmetrāžas filmās. Krievijā, protams, visbiežāk viņam tiek atgādināta loma krievu seriālā «Nebaidies, esmu blakus», kur Arestovičs 2012. gadā spēlēja komisku personāžu Ļusju Zaicevu.

    Gadsimtu mijā Arestovičs aizrāvās ar tobrīd modīgu lietu – psiholoģiju. Apmeklēja dažādus kursus un meistarklases, klausījās lekcijas Svētā Akvīnas Toma Teoloģijas zinātņu institūtā Kijivā un 2010. gadā absolvēja slavenā krievu psihologa Absaloma Podvodnija autorskolu. Drīz vien Arestovičs pats sāka vadīt pašizaugsmes kursus. Viņš arvien biežāk sāka parādīties TV ekrānā kā ģimenes psihologs raidījumā «Iemāciet mūs dzīvot».

    Kad populāri kļuva sociālie tīkli, Arestovičs tūdaļ sāka apgūt arī šo lauciņu.

    Kopš 2014. gada Oleksijs sevi dēvē par kara ekspertu un ir iekļauts Ukrainas 50 veiksmīgāko blogeru topā.

    Viens no viņa trumpjiem ir ironiskā runas maniere un lieliskā humora izjūta. Kara laikā krievu mediji izplatīja novērošanas kameru video, kas ierakstīts kādā Maskavas viesnīcā. Miglainajā attēlā redzams, kā divi vīrieši numuriņā maigojas, un viens līdzinās Arestovičam. Oleksijs šo provokāciju nosauca par muļķīgu safabricējumu, piebilstot – tam ir neapgāžams pierādījums: viņš nekad nebūtu uzvilcis baltas zeķes, kādas ir video redzamajam vīrietim.

    Uzticīgs tikai vienai

    «Es ļoti mīlu savu sievu, viņa ir mans Visums, un neviena cita man nav vajadzīga,» saka Oleksijs.

    «Man «instagramā» ir vairāk nekā 1,4 miljoni sekotāju, arī slavenākās Ukrainas skaistules, bet es sekoju tikai vienam cilvēkam – savai sievai.»

    Un tā ir balta patiesība. Jauna, skaista, ēteriska, aizraujas ar gleznošanu un pašizaugsmes kursu apmeklēšanu – tāda ir izdevniecības darbiniece Anastasija.

    Kāzas viņi nosvinēja 2015. gadā, un Anastasija ir Oleksija otrā sieva. Viņam ir meita no pirmās laulības, bet šajā savienībā aug dēls Aleksandrs. Arestovičs saka – sieva viņa popularitāti uztver mierīgi. «Tāpat kā es, arī viņa ir psiholoģiski noturīgs cilvēks,» uzsver viņš. Anastasiju nesatrauc tas, ka seksīgā dziedātāja Slava Kaminska paziņo – Arestovičs ir viņas vājība – un bildē savam bijušajam vīram piemontē Oleksija seju.  Viņu neaizvaino vīra bildes dāmu sociālo tīklo albumos un viņam veltītie komplimenti.  Anastasija skaidri zina – šis skaistulis pieder tikai viņai.

    Protams, kopš 24. februāra Arestoviča, tāpat kā miljoniem citu ukraiņu ģimeņu, ikdiena ir mainījusies. «Esmu guļava – man patīk ilgi palikt gultā, bet tagad miegam atvēlu divas trīs stundas diennaktī. Mūsu zemapziņa ir radīta cīņai ar mežonīgiem zvēriem, ar kādiem sastapās mūsu priekšteči. Mūsdienu cilvēka zemapziņa vairs netiek pietiekami noslogota.  Tikai tad, kad tev ir emocionāli pacēlumi un kritumi, pietiekama slodze, tu jūties normāli. Man mierīgajā dzīvē ir šausmīgi garlaicīgi, bet karā ceļas atbildības līmenis. Esmu savā ādā, jūtos savā vietā,» saka Arestovičs.   

    Viņš vēl aizvien katru rītu sāk ar preses apskatu, un katru dienu atrod laiku sporta zālei un šaušanas treniņiem. Kad virs Ukrainas atkal būs mierīgas debesis, viņš atgriezīsies arī pie sava hobija – jāšanas sporta.

    «Cilvēki mēdz teikt – viņš mūs mēģina nomierināt. Bet es tikai stāstu patiesību – ja saku, ka uzvarēsim, tad tikai tāpēc, ka zinu to. Tā ir daļa no lielās patiesības, nevis mantra mierinājumam,» pārliecināts ir Oleksijs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē