• Radio balss Linda Samsonova sāpīgi maksā par pagātnes grēkiem

    Slavenības
    Gita Vīksne
    11. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    «Negaidīju, ka tikšu nosodīta tik ļoti,» PDz atzīstas radio Pieci.lv ētera personība Linda Samsonova. Kampaņā, kas veltīta mobinga apkarošanai skolā, viņa dalījās ar savu – pāridarītājas pieredzi. Tas izraisīja sabiedrības sašutumu.

    «Es nebiju upuris, bet piekritu dalīties ar savu stāstu, jo esmu gana drosmīga, lai atzītu savas kļūdas. Es biju tā sliktā. Tagad, analizējot šo skolas laika situāciju un notikumus, sapratu, ka esmu bijusi pāridarītāja,» radio Pieci.lv ētera personība Linda Samsonova stāstīja sociālā projekts #neklusē laikā sniegtajā intervijā. Viņa dalījās atmiņās par to, kā skolas gados apcēlusi klasesbiedreni un arī pārējos noskaņojusi pret viņu. Meitene pat gribējusi mainīt skolu. Lindas atklātība satricināja daudzus, un pār viņu sāka gāzties pārmetumu lavīna – par egoismu, varmākas lomas slavināšanu un atklātu mobinga atbalstu.

    Sarunā ar PDz Linda atzīstas: «Uzskatu, ka nevaram ignorēt pāridarītāju stāstus un izlikties, ka tie neeksistē, tāpēc izvēlējos dalīties ar savu pieredzi, lai veicinātu diskusiju. Man bija vajadzīga liela drosme, lai atzītos, ka esmu kādam nodarījusi pāri, taču negaidīju, ka tikšu nosodīta tik ļoti.»

    Linda uzskata – viņai veltītie nosodošie komentāri parāda, cik nozīmīga mūsu sabiedrībā ir mobinga tēma. «To saprast varam, tikai uzklausot visu pušu stāstus – gan upuru, gan pāridarītāju, gan malā stāvētāju. (..) Tagad saņemu komentārus, ka man vajadzējis klusēt par savu pieredzi un mierīgi dzīvot tālāk. Šobrīd arī saprotu, kāpēc citi sabiedrībā zināmi cilvēki ar līdzīgu pieredzi izvēlējušies klusēt. Es tiešām gribēju savu kļūdu ar šo stāstu vismaz kaut kā vērst par labu. Lai gan ir smagi, ceru, ka iedrošināšu citus būt drosmīgiem un publiski runāt ne tikai par patīkamām un skaistām pieredzēm, bet arī tādām, ar kurām nelepojamies, ja tas kalpo lielāka mērķa vārdā,» norāda viņa.

    «Frāzes, kas izraisījušas plašas diskusijas interneta vidē, ir izņemtas no konteksta. Gan pirms, gan pēc tieši es klasē biju atbalsts atstumtajiem. Nebaidījos, ko par mani teiks citi. Tāpēc ir tik sāpīgi lasīt, ka es atbalstot mobingu pret invalīdiem, bērniem no nabadzīgām ģimenēm, atšķirīgajiem. Tā nav patiesība! Vecāki mani ir audzinājuši pēc vislabākās sirdsapziņas,» saka Samsonova.

    «Ir ļoti smagi, ka pieaugušie tagad mani nosoda par manu rīcību 4. klasē. Es tā taču nebūtu rīkojusies ar šā brīža izpratni un spriestspēju,» atgādina Linda.

    «Man ļoti žēl, un es atvainojos, ja mans pieredzes stāsts uzjundījis nepatīkamas emocijas cilvēkiem, kas ir saskārušies ar pāridarītājiem.»

    Psihoterapeite Aina Poiša, izvērtējot šo gadījumu, atzina: «Mūsu sabiedrība nav gatavība pieņemt šāda veida grēksūdzi, jo sirgst ar izlikšanos. Šīs meitenes stāsts acīmredzot daudzos uzjundījis nepatīkamas lietas, kuras gribas sevī noslēpt. Jo mēs visi taču esmu tik cilvēciski. Mums nekad dzīvē nav bijušas kļūdas, agresijas lēkmes vai nepiedienīga uzvedība. Esam pieraduši rādīt sevi tikai no labās puses. (..) Tikai tad, kad šādas lietas atzīsti, tu vari satikties ar sevi pa īstam.»

    Vai zini, kuras sabiedrībā zināmas personas cietušas no mobinga? To uzzināsiet šīs nedēļas Privātajā Dzīvē!

    • Birkavs parādā simtiem tūkstošu eiro! Ekspremjeru vazā pa tiesām jau 12 gadu.
    • Slēdz slavenāko mākslas galeriju Vecrīgā. Uz pēdējo izstādi ierodas pat Laima Vaikule.
    • Stendera dibinātājs Jānis Bērziņš laimē Superbingo un...naudu iegulda betonā!
    • Uzzini, kas saista dziedātāju Gupalo un prezidentu Levitu.
    • Populāri vīrieši iepazīstas tinderī. Kozmens tur saticis liktenīgo.
    • Kaukulis atklāj vecmeitu ballīšu noslēpumus. Pikanti un pārsteidzoši!
    Privātā Dzīve nr06

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē