• Pēc šķiršanās baletdejotāja Margarita Demjanoka nomaina uzvārdu un tēlu

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    15. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dmitrijs Suļžics (F64)
    Pavasaris baleta mākslinieci atmodinājis jaunai dzīvei. 18. martā viņa oficiāli šķīra savu laulību un friziera krēslā no tumšmates pārtapa par koķetu blondīni.

    Starptautiski atzītā baleta māksliniece un baleta pedagoģe, kura nepilnus piecus gadus bija zināma kā Margarita Demjanoka-Skuteļska, jau divas nedēļas ir oficiāli brīva sieviete un šķiroties atteikusies no vīra uzvārda. Pirms dažiem mēnešiem PDz saruna ar Margaritu izvērtās visnotaļ skumja – balerīna pārdzīvoja ne tos vieglākos laikus.

    Viņa atklāja, ka savienība ar Artūru Skuteļski pandēmijā ir neatgriezeniski izjukusi un samierināšanās ar pārmaiņām privātajā dzīvē bija smags darbs ar sevi. Tagad viņa ir gatava pāršķirt jaunu dzīve lappusi un pārmaiņas ir jaušamas gan iekšēji, gan ārēji. Sastapta Rīgas centrā, Margarita izskatās lieliski – no tumšmates pārtapusi par rotaļīgu gaišmati, un sarkani krāsotās lūpas atplaukst smaidā. Tiklīdz bija atcelts aizliegums sniegt friziera pakalpojumus, Margaritas iemīļotais matu meistars Kaspars Preiss piedāvāja balerīnai pārvērtības.

    «Viņš man teica, ka kaut ko izdarīs ar maniem matiem, lai man būtu prieks. Ļāvu viņam darboties pēc saviem ieskatiem. Iespējams, drīz kļūšu vēl blondāka, varbūt arī būs kāds rozā tonis,» koķeti smaida viņa.

    Vaicāta, kā jūtas šobrīd, kad pusgadu pēc laulības izjukšanas visi papīri nokārtoti oficiāli, Margarita neslēpj: «Izšķīrāmies, viens otru nesatiekot, un es arī negribu vairs nedz satikt šo cilvēku, nedz dzirdēt savu iepriekšējo uzvārdu.

    Šķiršanās nebija gluži mana laimes stunda, bet pāreja jaunā posmā gan.

    Tagad gan ārēji, gan iekšēji esmu nometusi visus savus smagos kažokus. Katrā ziņā jūtos daudz vieglāk, jo esmu sapratusi sevi un šo dzīves situāciju.»

    Kad laulībā iestājās krīze, Margarita sastapās ar depresiju. Tāpēc viņa ir pateicīga tiem, kas palīdzēja šo drūmo dzīves posmu pārvarēt. «Man ir izveidojies jauns draugu loks, bieži dodos uz mākslas galeriju, kas atrodas ēkā, kurā dzīvoju. Manu draugu vidū tagad ir daudz mākslinieku,  un tieši draugi man ļoti palīdzēja cīnīties ar depresiju, kāda šķiršanās dēļ un visas šīs ārkārtējās situācijas dēļ mani bija piemeklējusi,» stāsta viņa.

    Kamēr izrādes vēl nenotiek, Margarita vada baleta nodarbības tiešsaistē gan no mājām, gan savas studijas. Lielajai aizņemtībai darbā bijušas savas blaknes – kādā brīdī balerīna bija ļoti nogurusi no pārslodzes, taču tagad viņa iemanījusies sakārtot savu darba grafiku tā, lai dažas dienas nedēļā būtu brīvas.

    «Man ir laiks sev, un brīvdienās aizbraucu ar draudzenēm uz Jūrmalu vai uz Siguldu pie dabas, tas man ļoti palīdz. Brīvajos brīžos pilsētā jūtos kā cietoksnī, īpaši tad, ja nepātraukti strādāju no mājām,» skaidro viņa.

    Šā iemesla dēļ balerīnai radies jauns mērķis – pašai kļūt par autovadītāju. Viņa jau sākusi mācīties autoskolā, un lēnām lūkojas pēc savas pirmās mašīnas.

    Pirms pāris mēnešiem, atklājot savas šķiršanās aizkulises, Margarita PDz sacīja – viņa vairs neticot mīletībai. Vai tagad, kad pavsaris ienācis balerīnas sirdī, šajā ziņā kaut kas ir mainījies? «Kad sapratu, ka esmu sevi mainījusi iekšēji, pamazām sāku saņemt arī uzmanības apliecinājumus gan sociālajos tīklos, gan dzīvē. Vēl jo vairāk tad, kad nomainīju frizūru un uzkrāsoju lūpas. Draudzene iedvesmoja, un… tas strādā!»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē