• Operdziedātājas Jolantas Strikaites-Lapiņas piecgadīgā meita kļuvusi par aktrisi

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    13. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Foto no publicitātes materiāliem
    Operetes ekranizējumā Trīs zvaigznes. Zigfrīds nofilmējusies operdziedātājas vecākā meita.

    Pēc operetes Trīs Zvaigznes. Zigfrīds ekranizējuma pirmizrādes VEF Kultūras pilī operdziedātājas Jolantas Strikaites-Lapiņas piecus gadus vecā meita Lote atzinās – šajā vakarā viņai nemaz negribas doties mājās. «Pirmizrādes ir manas labākās dienas!» sacīja Lote. Viņa ir viena no aktrisēm.

    Komponista Platona Buravicka un libreta autora Jura Hirša operetes ekranizējumā Lote spēlē Latvijas pirmās brīvvalsts ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica meitu Rūtu. Savukārt Meierovica sievu atveido Lotes mamma operdziedātāja Jolanta Strikaite-Lapiņa.

    Kad filmēšanas komandai Ziemassvētku ainas uzņemšanai vajadzēja divus no trijiem Meierovicu bērniem, viņi šo iespēju piedāvāja tieši Jolantas meitai, jo viņa ir vajadzīgajā vecumā. «Viņai nebija divreiz jāprasa, Lote uzreiz bija atvērta piedāvājumam filmēties, un to darīja ar lielāko prieku,» atzina Jolanta.

    «Es tikai vienu reizi viņai priekšā nolasīju tekstu, un meita kā tāds Šveices pulkstenītis precīzi atkārtoja. Viņa visu darīja bez lieka satraukuma. Turklāt arī filmēšanas laikā Lauteres muižā atmosfēra bija tāda, kurā bērni jutās brīvi,» atminējās viņa.  

    Jolanta atceras arī kādu amizantu atgadījumu – filmēšanā Zigfrīds Anna Meierovics, kuru atveido Valters Gleške, kādā epizodē bija apķēris Jolantas varoni Annu. Mazā Lote tūdaļ pamanījusi – mammu apskāvis svešs vīrietis, nevis tētis plastikas ķirurgs Jānis Lapiņš. Tādēļ iesaukusies: «Nu, mammu, izbeidz!» Jolanta piebilda: «Meita ir ļoti atvērta un dabiska, tāpēc saka to, ko domā.»

    Aktiermāksla mazajai esot asinīs. «Pamanu, ka Lotei ir kaut kas no aktrises. Mūsu ikdiena paiet dažādās lomu spēlēs, viņai patīk iejusties dažādos tēlos, arī mums vecākiem kaut kas ir jātēlo. Arī viņas lellēm tiek iedalītas dažādas lomas,» atklāja Jolanta. «Lote bez piespiešanās dejo un skaita dzejolīšus. Diemžēl pandēmijas dēļ darbošanās dažādos pulciņos bija jāatceļ. Meitai ir laba valoda, un reizēm viņa rada savam vecumam tik netipiskus vārdu savienojumus! Bērni jau ir kā sūklīši – visu uzsūc,» spriež mamma.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē