• Operdziedātājas Ineses Galantes lepnums – talantīgais mazdēls

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    5. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: ĢIRTS OZOLIŅŠ (F64)
    Šovasar festivāls Summertime. Aicina Inese Galante nenotiek, taču arī šogad operdziedātājas ģimene ir apmetusies Jūrmalā. Inese priecājas, ka nu viņai ir vairāk laika ne tikai tam, lai atklātu jaunus vokālos talantus Latvijā, bet arī tam, lai būtu kopā ar savu talantīgo mazdēlu.

    Jau vairākus gadus ik vasaru operdziedātāja un viņas meitas ģimene no Diseldorfas Vācijā, kur uzturas lielāko daļu laika, atgriežas Latvijā. Arī šoreiz viņi apmetušies Turaidas kvartālā Jūrmalā. Šovasar festivāla Summertime. Aicina Inese Galante nebūs, taču jaunie izpildītāji aicināti pieteikties Ineses Galantes talantu konkursam.

    «Jau divus gadus nevaram sarīkot festivālu, jo negribu savus skatītājus šķirot vakcinētajos un nevakcinētajos, tas ir pret manu pārliecību. Turklāt nav garantijas, vai varēs atbraukt mākslinieki no citām valstīm, jo ik pa brīdim situācija pandēmijas dēļ mainās.

    Tādēļ šīs nedēļas, kamēr esmu Latvijā, klausos un vērtēju jaunos talantus. Cerams, decembrī varēšu sarīkot koncertu ar talantu konkursa uzvarētājiem,» saka Inese.

    Operdziedātāja priecājas, ka šovasar viņai atliek vairāk laika, ko veltīt savam visdārgākajam talantam – mazdēlam Laurentam. Puisēns Diseldorfā pabeidzis pirmo klasi un ir īsts pasaules pilsonis.

    Viņš brīvi runā vācu, angļu, krievu un itāļu valodā, nedaudz arī latviski un patlaban apgūst spāņu valodu, ar sava tēta Aleksandra mammas palīdzību zēns apguvis pat ķīniešu un japāņu valodas pamatus.

    Laurenta mamma, Ineses meita Diāna, gan saka: «Nedaudz šo mācīšanos apstādinājām, lai nerastos pārāk liels haoss.» 

    Inese Galante stāsta, ka mazdēlam pandēmijas laikā parādījusies liela interese par mūziku. Laurents ir dzimis dažas dienas pirms viņas pirmā festivāla, un jau tad kopā ar savu otru vecmāmiņu puisēns bija skatītāju rindās. Tāpēc mazdēla interese par mūziku Inesei šķiet likumsakarīga. «Daudz domāju, vēroju, vai šī interese ir nopietna.

    Pirms gada mazdēls sāka zīmēt bemolus, diēzus, pats meklēja nošu un zīmju nosaukumus.

    Viņš iestājās klavieru klasē, lai gan lielākā daļa mācību notika attālināti.

    Man par laimi bija daudz laika, lai viņam palīdzētu, un arī tagad vasarā ejam kopā ar Laurentu uz klavierspēles nodarbībām Jūrmalas kultūras centrā. Viņam ļoti patīk spēlēt klavieres, un nav jāmudina to darīt. Mazdēls jau sniedzis vairākus koncertus savā mūzikas skolā Diseldorfā – gan tiešsaistē, gan publikai,» lepojas Galante.

    Laurenta mamma Diāna PDz stāsta: «Nesen ar dēlu bijām Itālijā un notis paņēmām līdzi, lai vingrinātos. Laurents man paziņoja: «Tev ir vairāk jāpamācās mūzika, lai mani varētu mācīt, jo vecmāmiņai sanāk labāk.»

    Diāna neslēpj – pati mūzikas skolu pabeigusi tikai mammas dēļ un nebūt nav bijusi centīgākā audzēkne. Taču tagad ir ļoti pateicīga, ka mamma uz mūzikas skolu aizvedusi, jo vispārējai attīstībai bērnus iepazīstināt ar mūzikas pasauli vajadzētu jau no trīs gadu vecuma. Līdzīgi, kā to darot Ķīnā.

    «Darīju visu, lai man būtu sliktākās atzīmes un lai man vairs nevajadzētu iet uz mūzikas skolu. Taču man bija atbildības sajūta mammas vārda dēļ, tādēļ mūzikas skolu tomēr pabeidzu. Es gan uzskatu – katram jādara tas, ko viņš prot vislabāk,» stāsta Galantes atvase.

    Viņas dzīve savā veidā arī saistīta ar mūzikas pasauli – Diāna ir profesionāla stiliste, rūpējas par mammas skatuves tēlu un vada Ineses Galantes fondu.

    «Mazdēlu interesē mani stāsti par Mocartu, Paganīni, par to, cik stingri šos talantus audzinājuši viņu vecāki,» atklāj Galante. Laurenta tētis Aleksandrs piebilst, ka dēls lieliski pārzina arī grupas Queen biogrāfiju, un, kad kopā skatījušies filmu Bohēmijas rapsodija, Laurents visām dziesmām dungojis līdzi. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē