• Operdīva Inese Galante par dzīvi Vācijā un atbalstu mediķiem

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    29. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Pasaulslavenā latviešu operdziedātāja maijā uzsāka zibakciju Viva Latvija Latvijas iedzīvotāju atbalstam. Viņa norāda – pirmām kārtām šī akcija veltīta mediķiem, jo arī pati savulaik strādājusi medicīnas jomā.

    Diseldorfā bauda pavasari

    Operdziedātāja Inese Galante šobrīd uzturas Diseldorfā. «Šeit, Vācijā, kur situācija ir samērā mierīga, valda diezgan liela brīvība – cilvēki sēž āra kafejnīcās, dzer alu, viss zied. Ļaudis gan ir piesardzīgi, un daudzi staigā aizsargmaskās. Arī restorāni lielākoties vēl aizvien gatavo ēdienu līdzņemšanai,» stāsta Inese.

    «Vietās, kur ir daudz cilvēku, es velku aizsargmasku. Ar mazdēliņu Laurentu pastaigājamies pa parkiem, bet bērnu rotaļlaukumi vēl aizvien ir slēgti. Es ar savu mediķes pieredzi un zināšanām uz notiekošo skatos diezgan mierīgi un satraucošu informāciju dalu ar divi. Ir skaidrs, ka tagad jābūt gatavam uz visu un visam jāpieiet ar veselo saprātu. Nupat nācās palīdzēt kādam liela auguma kungam uz ielas. Izsaucu ātro palīdzību, jo viņam piepeši bija kļuvis slikti,» saka Galante.

    Plānoja karjeru medicīnas nozarē

    Izrādās, operdziedātāja savulaik plānojusi pavisam citādu dzīvi. Viņa gribējusi kļūt par bērnu ārsti, psihoterapeiti vai ķirurģi, bet izmācījusies par farmaceiti. Tā paralēli mūzikas studijām viņa nostrādājusi četrus gadus medicīnā.

    Galante teic – pa to laiku pietiekami redzējusi cilvēku ciešanas, pieredzētais ietekmē arī viņas attieksmi un uzskatus par ārkārtējo situāciju.

    «Katrā valstī ir atšķirīga sagatavotība un psiholoģiskais noskaņojums, taču es zinu, cik intensīvi un atbildīgi patlaban strādā ārsti. Mediķiem šis ir vissmagākais laiks. Viņi neskaita darba stundas, viens otrs arī saslimst…» saka Inese.

    Ave Maria mediķiem un pacientiem

    Ideja atbalstīt un stiprināt mūsu mediķus Inesei dzima, kad pirms pāris nedēļām Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienesta brigāžu atbalsta centra Krasts vadītājs Rafaels Ciekurs uzrunāja operdziedātāju, lūdzot pacientiem un medicīnas darbiniekiem izpildīt Džulio Kačīni skaņdarbu Ave Maria.

    «Kopā ar pianistu Andreju Osokinu ierakstījām video, un man radās ideja par radošu projektu. Kopā ar draugiem – Latvijas un ārvalstu mūziķiem un citām radošām personībām – izveidojām zibakciju, kur mākslinieki ieskaņo skaņdarbu un publicē to sociālajos tīklos, papildinot ar laba vēlējumiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri tāpat kā mēs, mākslinieki, vēl nevar baudīt atkalsatikšanos koncertos un festivālos,» stāsta Inese, piebilstot – vasaras festivāla Summertime. Aicina Inese Galante šovasar nebūs, bet viņa cer, ka septembrī jau varēs rīkot koncertu, kurā piedalīsies viņas rīkotā konkursa Ineses Galantes talanti laureāti.

    Zibakcijā #Viva Latvija jau piedalījušies pianists Reinis Zariņš, čellists Valters Pūce, TV raidījumu vadītājs Valters Krauze, džeza dziedātāja no Francijas Mina Agosi un daudzi citi.

    «Aicinu arī citus Latvijas mūziķus, māksliniekus un visus interesentus pievienoties akcijai, dalīties ar savu daiļradi, pozitīvo garastāvokli un uzmundrināt Latvijas iedzīvotājus, īpaši mediķus, šajā sarežģītajā laikā,» atgādina Galante.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē