• Modele Anna Cine par dzīvi Maskavā: Šeit cilvēki mirst katru dienu

    Slavenības
    Gita Vīksne
    15. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PRIVĀTĀ ARHĪVA
    «Ja kādam par to vēl ir šaubas, tad vīruss ir,» PDz saka savulaik Latvijā populārā modele, kas kopā ar ģimeni daudzus gadus dzīvo Krievijā – vienā no koronavīrusa visvairāk skartajām valstīm.

    Vīrs zaudē šefpavāra darbu

    «Kopā ar vīru un diviem bērniem šobrīd dzīvojam mūsu jaunajā dzīvoklī, uz kuru pārcēlāmies pērn septembrī. Joprojām veicam dzīvokļa iekārtošanas darbus un vēl aizvien dzīvojam bez virtuves. Vīrusa dēļ remontdarbi bija uz laiku jāiepauzē,» par dzīvi Krievijas galvaspilsētā PDz stāsta modele Anna Cine.

    Savulaik viņa Latvijā iemantoja popularitāti, apprecot toreizējo Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieku Andreju Cini. Annas foto regulāri rotāja Latvijas žurnālu vākus. Taču jau vairākus gadus viņas dzīve rit Krievijā, tur Anna apprecēja Iļju Ļeontjevu un audzina divus bērnus – meitu un dēlu.

    «Daudzi Maskavā ir zaudējuši darbu, arī mans vīrs, kurš strādāja par šefpavāru.»

    "Sabiedriskās ēdināšanas jomā šobrīd vinnētāji ir tie, kas jau iepriekš piedāvāja ēdienu pasūtīt internetā. Pat reperis Timati savus Black Star burgerus tagad piegādā uz jebkuru vietu Maskavā,» stāsta Anna.

    Nedēļu pirms intervijas Krievijā bija reģistrēti jau 308 tūkstoši Covid-19 slimnieku, bet miruši teju trīs tūkstoši.  Katru dienu Krievijā tiek reģistrēti ap 10 tūkstoši jaunu inficēšanās gadījumu.

    «Manas draudzenes meita strādā Maskavas slimnīcas tā saucamajā sarkanajā zonā, tādēļ šausmu stāstus dzirdu no pirmavota. Ārsti strādā pa divām diennaktīm no vietas, sevi netaupot. Noņemot masku pēc ilgajām darba stundām, uz sejas paliek sāpīgi nospiedumi. Ir pārslodze, jo katru dienu slimnīcās mirst cilvēki,» teic Anna.

    Katram savs skenējams kods

    «Šobrīd Maskavā var pārvietoties tikai ar īpašām digitālām caurlaidēm, kuras izsniedz uz nedēļu. Šādu caurlaidi var saņemt arī no sava darba devēja, ja darba pienākumi pieprasa obligātu klātbūtni. Pārējie, es to skaitā, strādā mājās,» stāsta modele.

    Digitālās caurlaides ik uz soļa tiekot pārbaudītas.

    Bez tām aizliegts izmantot sabiedrisko transportu un pārvietoties ar privāto auto vai iekāpt taksometrā. Caurlaidēm ir trīs kategorijas. Pirmā ļauj iet uz darbu, otrā – apmeklēt ārstniecības iestādi, bet trešā – doties uz veikalu ne biežāk kā divas reizes nedēļā.

    «Kopš 18. maija visiem jāvalkā sejas maskas un cimdi. Bez tiem nav atļauts ieiet veikalā. Nepārtraukti tiek atgādināts, ka jāievēro pusotra metra distance,» stāsta Anna. «Vislielākie cietēji ir tie, kas strādā privātajā sektorā, un tie, kuriem ir savs bizness. Viņi sēž mājās bez naudas. Daudziem nav pat līdzekļu, lai nomaksātu hipotekāro kredītu un dzīvokļa īri.»

    Šis nav nekāds atvaļinājums!

    «Mani sapņi par to, cik daudz grāmatu beidzot izlasīšu, ir zuduši. Tā kā ģimene visu laiku ir mājās, uz maniem pleciem, līdzīgi kā daudzām sievietēm, ir vēl vairāk mājsaimniecības darbu. Mana ikdiena šobrīd ir mans attālinātais darbs, ēdiena gatavošana, mājas tīrīšana un bezgalīgi ilga un nogurdinoša mācīšanās ar bērniem,» atklāj Anna.

    «Es, protams, novērtēju skolotāju darbu – viņi dara visu, kas šobrīd ir viņu spēkos. Taču tālmācība ir ļoti nogurdinoša. Lai to realizētu, mums mājās nepieciešami trīs datori. Mājas darbu daudzums ir neaptverams. Bērniem ir arī mūzikas skola, un tikko dēls tiešsaistē nokārtoja bungu eksāmenu,» stāsta Anna.

    «Šis laiks noteikti nav nekāds atvaļinājums. Maskavā ir aizliegts doties uz pilsētas parkiem, nedrīkst tikties ar draugiem. Tā visa man tiešām pietrūkst,» neslēpj viņa.

    Lai pasargātu sevi no vīrusa, modele cenšas dažādot ģimenes uzturu. «Veselīgas un vitamīniem bagātas maltītes apvienoju ar dažādiem vecmāmiņu līdzekļiem, lai profilaktiski stiprinātu savu un ģimenes locekļu imunitāti. Drūmās domas, kas piemeklē ikvienu, palīdz aizgaiņāt strikts dienas režīms.

    Esmu apņēmusies internetā katru dienu apgūt kaut ko jaunu, regulāri mājās sportoju. Uzskatu, ka dzīvot nepārtrauktās bailēs nav jēgas, galu galā, ikviens no mums var nomirt jebkurā laikā un ne tikai no šī vīrusa,» tā Anna.

    Intervija publicēta žurnālā Privātā Dzīve Nr.22.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē