• Miljonārs Jūlijs Krūmiņš: Nomirt šodien vai pēc četriem gadiem — tas man pie vienas vietas

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    22. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Daudziem pašizolācija vairs nav labās gribas žests, bet vispārējas karantīnas vai ārkārtējā stāvokļa prasība. Mājās ir jāpavada visa diena – jāstrādā, jāmācās, jāizklaidējas. Gluži kā cietumā! Kā šādos apstākļos nesajukt prātā, PDz stāsta cilvēki, kas piespiedu izolācijā pavadījuši vairākas dienas, mēnešus un pat gadus.

    Jūlijs Krūmiņš aiz restēm pavadīja 9 mēnešus: «Tā bija man otrā universitāte!»

    Jaunībā miljonārs Jūlijs Krūmiņš teju uz gadu nonāca aiz cietuma mūriem, bet pirms četriem gadiem KNAB viņu apcietināja par nelikumīgu partiju finansēšanu. Toreiz pieredzes bagātais vīrs aiz restēm pavadīja divas diennaktis un pēcāk atguva veselību slimnīcā.

    Pēc dienesta Jūlijs sāka strādāt VEF, kur ātri iemācījās samontēt tranzistoruztvērēju Spīdola, un uzsāka biznesu – no rūpnīcā savāktajām detaļām kopā ar domubiedriem taisīja radioaparātus un tirgoja. Kad grupējums tika atmaskots, Jūlija grupējums stājās tiesas priekšā. «Cietumā nonācu muļķības pēc. Kopējā nozagtā summa bija tikai 250 rubļi, taču man piesprieda deviņus mēnešus aiz restēm,» atminas Jūlijs.

    «Biju vienā kamerā ar slepkavām, zagļiem un izvarotājiem.»

    «Cietumā pastiprināti apguvu angļu valodu, un to man mācīja kuģa kapteinis tālbraucējs, kurš arī sēdēja. Vispār šie deviņi mēneši man bija kā otrā universitāte. Tur es uzzināju, kas ir nodevība, iemācījos pastāvēt par sevi, daudz izlasīju.

    Armijā es no puikas kļuvu par vīrieti, taču cietumā kļuvu par cilvēku, kas saprot dzīvi. Iznācis no cietuma, atmetu dzeršanu un sāku mācīties. Sapratu, ka nepieciešams pastāvīgi sevi pilnveidot,» stāsta viņš.

    Šobrīd pasaulē plosās koronavīruss un daudziem, īpaši vecāka gadagājuma cilvēkiem, ļoti jāuzmanās, lai nesaslimtu. Jūlijs Krūmiņš ir pīpmanis ar stāžu, turklāt, būdams 76 gadus vecs, atrodas riska grupā. Tomēr uzņēmējs norāda, ka baiļu un panikas saslimt ar Covid-19 viņam nav.

    «Pateikšu atklāti – es staigāju pa pilsētu, eju uz veikaliem, apmeklēju vēl šo to. Mana ikdiena nav mainījusies. Ja man gribas kādu sievieti nomīlēt, arī to pa ceļam nomīlēju,» neslēpj uzņēmējs.

    «Protams, ievēroju higiēnas pasākumus, mazgāju rokas.»

    «Esmu jau nodzīvojis tik ilgu mūžu, ka nomirt šodien vai pēc četriem gadiem – tas man pie vienas vietas. Visa tā izolācija ir pārspīlēta.»

    Nu, kas tas ir – pāris simti cilvēku saslimuši. Mums te katru dienu pa trīsdesmit iet bojā uz ceļiem. Šis laiks mums vienkārši ir jāpārdzīvo un jābūt tīrīgiem, bet tāpēc jau nevajag iespundēt sevi un savu ģimeni cietumā,» norāda miljonārs Jūlijs Krūmiņš.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē