• Miljonāre Zuzāne sev atradusi cēlu darbu

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    20. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dina Zuzāne ar arhitekti Zaigu Gaili un mākslinieci Viju Zariņu.
    Foto: F64
    Dina Zuzāne ar arhitekti Zaigu Gaili un mākslinieci Viju Zariņu.
    «Viņš ir pelnījis, lai mēs viņu neaizmirstu, » par aizsaulē aizgājušo Andreju Žagaru saka azartspēļu turētāja Jāņa Zuzāna šķirtā sieva Dina. Viņai ir lieli plāni, kā to izdarīt.

    Ilgus gadus mākslas mecenāti Dina un Jānis Zuzāni bija aktīvi kultūras pasākumu apmeklētāji un atbalstītāji. Arī pēc tam, kad tika šķirta viņu četrdesmit gadu ilgusī laulība, abi turpināja aktīvu kultūras dzīvi, un bieži bija sastopami dažādos pasākumos – nu jau katrs atsevišķi. Jānis Zuzāns turpina nodarboties ar savu sirdslietu – mākslas muzeja Zuzeum kūrēšanu, bet Dina atradusi sev jaunu nodarbi kultūras jomā. Viņa būs Andreja Žagara kultūras attīstības fonda seja un viena no fonda valdes loceklēm. «Mēģināšu būt aktīva, piesaistīt draugus investorus,» sacīja Zuzāne.

    Sarunā ar PDz viņa skaidro: «Mana vēlme ir raisīt sabiedrībā lielāku interesi par koncertiem un Andreja Žagara unikālo personību. Viņš bija mans laikabiedrs, progresīvs un interesants cilvēks, kurš ir pelnījis, lai mēs viņu neaizmirstu un turpinātu Žagara lieliskās idejas – rīkotu meistarklases jaunajiem māksliniekiem un izpildītājiem, aicinātu dažādus ārzemju māksliniekus uz Latviju.

    Viņš ir pelnījis, lai mēs rīkotu viņa piemiņai koncertus ne tikai Vidzemes koncertzālē Cēsis, bet arī Rīgā, kur Andrejs ar lieliem panākumiem vadīja Latvijas Nacionālo operu un baletu.» Dina stāsta, ka valdē piekritis darboties arī izcilais latviešu diriģents Andris Nelsons.

    «Gribētos arī izdot grāmatu par Andreju Žagaru,» piebilst Dina.

    Plānots, ka aprīļa beigās tikšot sarīkota preses konference, kurā viņa plašāk izstāstīs par saviem grandiozajiem plāniem.

    Pēc šķiršanās Dinai pasaule pavērusies vēl krāšņāka un plašāka, un Zuzāne jau no sākta gala zināja – viņa nekur nepazudīs! Ar lielu degsmi un enerģiju viņa virzās uz priekšu, un panākumi, visticamāk, neizpaliks. «Man patīk spridzināt, dzirksteļot, man patīk būt cilvēkiem interesantai. Nekad klusi nenīkšu pēdējā rindā, sēdēšu pirmajā un vēl uzdošu jautājumus. Tādēļ arī zināju, ka man viss būs labi,» intervijā paziņo Dina.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē