• Mielavs pieprasa demontēt Uzvaras pieminekli, pie kura pats dziedāja…

    Slavenības
    Marta Kalniņa
    29. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ainars Mielavs.
    Foto: F64
    Ainars Mielavs.
    Savulaik mūziķis Ainars Mielavs šokēja latviešu sabiedrību, uzstājoties 9. maija koncertos. Tagad viņš dzied Ukrainas atbalstam un nosoda kolēģus, kas pelnījuši naudu Krievijā.

    Daudziem vēl spilgtā atmiņā palicis laiks, kad Ainara Mielava balss skanēja 9. maija koncertos. 2010. un 2011. gadā tautā iemīļotais mākslinieks tautiešus pārsteidza, izklaidējot publiku Uzvaras parkā. Svinībās par godu Padomju Savienības uzvarai pār nacistisko Vāciju visas dienas garumā ļaudis uz ekrāniem vēroja parādi un uzrunas no Maskavas Sarkanā laukuma. Mielava uzstāšanās bija kā ķirsītis uz tortes – koncerts pirms salūta.  

    Ļaudis, kas šo mūziķa biogrāfijas faktu nav aizmiruši, mulsināja viņa parādīšanās Ukrainas atbalstam organizētajā koncertā. Nokāpjot no skatuves, Mielavs no komentāriem PDz atteicās. Arī pirms vairākiem gadiem, dziedot Uzvaras dienas svinībās, viņš savus rīcības motīvus neiztirzāja.

    Ainars Mielavs savulaik uzstājās Uzvaras parkā 9. maija koncertos.
    Ainars Mielavs savulaik uzstājās Uzvaras parkā 9. maija koncertos.

    Pa šo laiku daudz kas ir mainījies, un tagad Mielavs ir pirmais, kas steidz nosodīt latviešu māksliniekus, kuri pelnījuši naudu ar koncertiem Krievijā.

    Ainars jau 23. februārī ziņu, ka rosinās liegt hokeja komandai Rīgas Dinamo spēlēt KHL, sociālajos tīklos komentēja ar vārdiem: «Tad beidzot! Es šo ierosināju jau pirms sešiem gadiem. Šis pats būtu jānosaka arī citiem «miera uzturētājiem» – regulāri uz Krieviju braukājošajiem latvju estrādes artistiem!»

    Pēc nedēļas sekoja nākamais Mielava ieraksts feisbukā.

    «Starp citu, vai man vienīgajam paliek neērti, dzirdot, kā Kaupers cenšas dziedāt krieviski tik ļoti pārspīlēti bez akcenta?»

    1. martā, kad grupa Prāta vētra jau bija paudusi publisku nosodījumu Krievijas iebrukumam Ukrainā, interesējās Mielavs. Uz kādas kundzes pretjautājumu: «Kas mudināja Tevi – nauda vai pārliecība – dziedāt 9. maijā pieminekļa pakājē?» viņš gan neatbildēja. 

    «Krievijas caram Ivanam Bargajam bija iecienīts, zvērīgs soda veids – sēdināšana uz mieta. Putinu un viņa mērgļu galmu uz mietiem! Slava Ukrainai! Bet es turpināšu dziedāt, kamēr vien iespējams, izbaudot ik mirkli,» 10. martā, izsludinot savas 60. jubilejas turnejas koncertus, kurus viņam pandēmijas dēļ nācās gaidīt vairāk nekā gadu, uzsvēra Mielavs.  «Uzvarētāju monuments Pārdaugavā ir jādemontē, bet valsts apmaksātai izglītībai jābūt tikai latviešu valodā,» videoformātā sludināja mūziķis.  

    Par to, kad un kāpēc vēlme dziedāt krievvalodīgajai auditorijai Mielavam tomēr pārgājusi, lasiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

    • Aktrisei Marijai Bērziņai piedzimis dēls. Pēc tautības viņš būs lībietis!
    • Mielavs pieprasa nojaukt pieminekli Pārdaugavā.  Toreiz dziedāja Uzvaras parkā, tagad nosoda Kauperu. 
    • Lembergs atgriezies no klīnikas Minhenē un no valsts grib pusmiljonu.  
    • Modele Cine atklāti par dzīvi Krievijā: «Maskavā tamponi kļuvuši piecas reizes dārgāki.»
    • Leģendārais dziedātājs Dzenis pārcietis smagu operāciju.
    • Par ko uztraucas pulkveža Rajeva sieva?
    • Ēķis no frizētavas iznāk pilnīgi sirms!
    Privātā Dzīve nr13

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē