• Māsas Legzdiņas spēku rod ģimenē: Mēs, visa ģimene, turamies kopā

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    11. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    Drēgnajā novembrī saules stariņu saviem faniem sūta dzīvespriecīgās dziedātājas. Šovā Dziedošās ģimenes iepazītās māsas Legzdiņas klausītāju vērtējumam nupat nodevušas jaunu dziesma Tikai tev, kas aicina uzsmaidīt pasaulei.

    Dziedāt rimušas un gaida pavasari

    Aiju Eidintu un Gundegu Strazdu klausītāji pazīst kā māsas Legzdiņas, jo uz skatuves viņas sevi sauc savas dzimtas uzvārdā. Tā māsas pirms 11 gadiem sevi pieteica šovā Dziedošās ģimenes, kur ar skanīgajām balsīm un sirsnīgo vienkāršību ātri vien iekaroja skatītāju sirdis. Nupat LTV raidījumā Latvijas sirdsdziesma izskanējusi viņu jaunākā dziesma.

    Aija PDz saka: «Par to jāsaka milzīgs paldies Kasparam Antesam – dziesmas Tikai tev mūzikas un vārdu autoram. Viņš precīzi juta, kādai jābūt mūsu dziesmai. Mums pašām tas bija milzīgs pārsteigums. Liels paldies visiem balsotājiem, kas to novērtēja arī raidījumā.» Patiesi, ieklausoties dziesmas vārdos, kas aicina izbaudīt mirkli, dāvināt prieku un saglabāt sauli pat tad, ja nāk mākonis, ap sirdi kļūst vieglāk. Tā tik ļoti saskan ar māsu pārliecību – katru dienu jāsāk ar smaidu, jo tas nemaksā neko, bet maina tik daudz.

    Aija ir jaunākā no māsām un ikdienā vada Jaunbērzes kultūras namu, bet Gundega ir Dobeles novada Centrālās bibliotēkas Bērnu nodaļas vadītāja.

    «Šis laiks ir arī samērā mierīgs, un mēs ar Gundegu gribam savest kārtībā veselību.

    Tomēr mums ir arī sava mājas dzīve, darbs pašvaldības iestādē. Man kā kultūras cilvēkam visu laiku jādomā, kā strādāt šajā laikā, lai būtu interesanti,» teic Aija, kas Jaunbērzes iedzīvotājiem nesen sarīkojusi skaistu vakaru ārā ar svecītēm un mūziku. Daži pārīši ļoti gribējuši arī padejot, tomēr cilvēki esot saprotoši – visi zina, ka vēl ir jāpaciešas. «Dziedāt pašlaik esam rimušas tāpat kā visi. Beidzamais ļoti sirsnīgs koncerts mums septembrī bija Lielvārdes novada Jumpravā. Dziedājām senioru ballē. Nesen bijām ierakstu studijā, un, iespējams, pavasarī mums būs savs albums,» atklāj Aija.

    Joprojām labā formā

    Pirms trim gadiem Aija nolēma ķerties klāt liekā svara apkarošanai un kļuva par 40 kilogramiem vieglāka. Vaicāta, kā izdodas noturēt lielisko rezultātu un možo garu, Aija atzīst – uztura paradumu maiņa jau kļuvusi par dzīvesveidu.

    «Organismam manos gados nav tik viegli, jo fizioloģiskie procesi ir tādi, kādi ir. Tomēr pie saviem 80 kilogramiem pie sava garā auguma turos, un tas man šķiet normāli. Galvenais ir vakarā daudz neēst, atmest balto miltu izstrādājumus, vairāk uzturā lietot dažādas saknes, auzas un griķus. Kā saka arī krievu skatuves dīva Alla Pugačova – meņše žraķ nado (mazāk vajag rīt – krievu val.),» smej viņa.

    Aija stāsta, ka allaž bijusi augumā raženāka, bet Gundega – mazāka. «Kad sākām savas skatuves gaitas, skatījos ierakstus un domāju – ārprāts, cik es esmu liela!

    Tagad šķiet, ka esam diezgan līdzīgas, un vairs par savu izskatu tik ļoti neuztraucos,» atzīstas viņa.

    Arī māsa, Aijas pārmaiņu iedvesmota, beidzamajos gados izskatās arvien ziedošāka un jaunāka. «Māsas mūs sapratīs – mēs vienmēr viena uz otru skatāmies – ā, tev tāda lūpenīte, varbūt man arī vajadzētu, ā, māšel, tev gaišāki mati, jāpamēģina man arī! Tā mēs viena no otras tādus sievišķīgus sīkumiņus paņemam. Tādas esam mēs, un arī mūsu mamma ar savām māsām.»

    Ģimenei jāturas kopā

    Ar īpašām sportiskām aktivitātēm māsas neaizraujas, jo vislabākais sports abām esot skatuve. Legzdiņas uzstājoties ir ļoti kustīgas, tāpēc vienmēr no skatuves nokāpj ar slapjām mugurām. «Tagad Gundega pa divi trīs lāgi iet staigāt ar savu suncīti, bet es savukārt ar mazmeitiņu Elizabeti, kurai tagad ir septiņi mēneši, dodos pastaigās ar ratiņiem,» stāsta Aija.

    «Tāpat svaigā gaisā ejam grābt lapas, jo tagad ozoli daudz lapu un zīļu sabirdinājuši. Arī mūsu mazdēli nāk palīgā. Galvenais – visi esam veseli!» piebilst viņa. Ģimene ir galvenais spēka un enerģijas avots, un to māsas allaž turējušas godā. «Mūsu mammai tagad ir 82 gadi, un mēs, visa ģimene, turamies kopā – māsa ar saviem bērniem, es ar savējiem. Esam viena mājsaimniecība. Mums Jaunbērzē ir lielas lauku mājas, kur braucam pie mammas, palīdzam, tiekamies. 22. novembrī visa ģimene bijām kopā Svecīšu vakarā.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē