• Linda Mūrniece par vīru: Viņš man ir stiprais plecs, uz kura es varēšu raudāt

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    25. novembris, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Kad Lačplēša dienā viesnīcas Roma direktore paziņoja, ka ir apprecējusies, daudzi bija patiesi pārsteigti. Turklāt jaunais vīrs vēl nupat piedalījās iepazīšanās šovā Nākamā pietura: mīlestība. Sarunā ar PDz jaunlaulātie pirmo reizi atklāj savu neparasto iepzīšanās stāstu.

    Triju minūšu laikā – vīrs un sieva 

    Pagājušajā trešdienā triju minūšu ilgā ceremeonijā Liepājas dzimtsarakstu birojā trešo reizi pie vīra izgāja viesnīcas Roma direktore Linda Mūrniece. Viņas izredzētais ir liepājnieks, tirdzniecības speciālists Agris Freibergs. «Ceremoniju bijām pieteikuši pusotru mēnesi iepriekš un domājām – kaut tik neviens no mums nenonāktu pašizolācijā,» sarunā ar PDz atklāj Linda.

    Par lieciniekiem jaunlaulātie bija uzaicinājuši viņas draudzeni žurnālisti Ievu Branti un Agra draugu Edmundu Imbovicu. Ceremonijas laikā visiem bija aizargmaskas, bet kāzu kleitas un uzvalka vietā pāris izvēlējās džinsus un T kreklus ar uzrakstu Tāds tādu atrod, savukārt lieciniekiem bija T krekli ar saukli Nopietni?! 

    Šādus T kreklus neilgi pirms kāzām Linda ieraudzījusi veikalā MūsMāja, un uzreiz bija skaidrs – tie būs viņu kāzu tērpi.

    Tradicionālā līgavas pušķa vietā Lindai bija no ziediem veidota aproce, kuru pēc tam simboliski noķēra un ap kaklu aplika vedējmāte Ieva. 

    Pēc īsās cermonijas turpat pie zagsa četrotne iemalkoja prosecco un devās uz Ziemeļu fortiem, kur sarīkoja romantisku fotosesiju. Jaunlaulātie kāzu nakti pavadīja viesnīcā Promenade Hotel Liepāja, un svētku vakariņas, kā jau pandēmijas laikā pienākas, šoreiz tika servētas numuriņā. Savukārt nākamajā dienā viņi lika lietā kāzu liecinieku dāvināto pannu, kurā cepuši sēnes. Šajā dienā abi devās arī uz onkoloģijas pacientu atbalsta biedrību Dzīvības koks, kuras mentors ir Agris, tur notika pasākumu, kas veltīts prostatas vēža mēneša aktivitātēm.

    Brīvais puika no iepazīšanās šova

    Viņi satikās visnotaļ neparasti un pavisam nesen – šovasar. Agris, būdams brīvs un atraktīvs vīrietis, piedalījās iepazīšanās šovā Nākamā pietura: Mīlestība ierakstā. Kad filmēšanās beidzās, viņš aizgāja iedzert kafiju kafejnīcā Mazais Otto Lindas vadītajā viesnīcā. Tas beidzies ar stundām ilgām sarunām un putekļu slaucīšanu no jau tukšās viesnīcas mēbelēm.

    «Es Lindu biju pamanījis jau agrāk, jo viņa taču ir publiski zināma persona. Viņa mani vienmēr ir fascinējusi. Kad sākām runāt, uzreiz viens otru sapratām. Jau pirmajās minūtēs šķita, ka mums ir raksturu tuvība,» saka Agris.

    Bet kā tad ar šovā sastapto Natāliju, ar kuru Agris pavadīja laiku Skrundas muižā? Jaunlaulātie spriež – ja Agrim un Natālijai uzreiz būtu klikšķis, visticamāk, ka Linda un Agris todien nemaz viesnīcā nebūtu satikušies. Sarunā ar PDz Lindas vīrs atklāj – šovā piedalījies, impulsa vadīts un draugu mudināts.

    Būdams brīvs puika, viņš gribējis pavērot, kādas ir šova aizkulises.

    Natālija neesot saskumusi par šādu iznākumu, gluži pretēji – viņa kāzu dienā jaunlaulātajiem veltījusi siltus apsveikuma vārdus. Oktobrī Agris šovu skatījies jau kopā ar savu Lindu un viņas bērniem. Abi bija vienisprātis – tas ir tikai šovs, sak, nezvanīs taču uz televīziju, lai tagad šo sēriju nerāda!

    Starp Rīgu, Vecpiebalgu un Liepāju

    Linda un Agris ir katrs no savas Latvijas malas. Linda saka – viņai svarīga ir Rīga un lauku mājas Vecpiebalgā, bet Agrim  – Liepāja. «Ārkārtējā situācijā viesnīcā nekas nenotiek, un, kopš esam pazīstami, dzīvojam starp Rīgu, Liepāju un Vecpiebalgu. Tāpēc šis viss mums jau ir kā viens liels kāzu ceļojums. Taču dzīve jau pati ar laiku visu sakārtos,» uzskata Linda.

    Pagājušās ceturtdienas vakarā jaunlaulātie jau bija ceļā no Liepājas uz Rīgu. Agris smejas: «Tā kā rīdzinieki visu pārējo Latviju mēdz dēvēt par laukiem, tad mēs kā laucinieki tagad braucam ekskursijā uz galvaspilsētu, un nedēļas nogalē atkal brauksim uz laukiem – uz Vecpiebalgu.»

    «Man laulība nozīmē drošības, piederības un noformulētu laimes sajūtu. Kāpēc gan neapprecēties?» spriež Linda. «Agris Liepājā ir pietiekami atpazīstams, tādēļ viņš ir no tiem cilvēkiem, kuram vienalga, kas es esmu.

    Viņš nekāros pēc tā, ka, aizejot uz teātri, nonāks uz žurnāla vāka.

    Turklāt emocionāli Agris ir stiprāks par mani. Viņš man ir stiprais plecs, uz kura es varēšu raudāt,» saka viņa.

    Vaicāts, kāpēc apprecējušies tieši Lāčplēša dienā, Agris smej: «Vecumdienās, ja gadījumā aizmirsīsies datums un redzēsim lāpu gājienu, tad zināsim – ir kaut kādi svētki.» Taču patiesībā, kad ieraudzījuši šo kombināciju – 11. 11. 2020. –, abi sapratuši, ka tie maģiski skaitļi, tātad viņu datums. To apliecina arī kāda interesanta sakritība. Linda 50. dzimšanas dienā janvārī prezentēja savu atziņu dienasgrāmtu, un tieši savā kāzu nedēļā bija ierakstījusi mīlestībai veltītas rindas: «Sargājam tos, kas atnākuši, lai celtu, dotu, pasargātu. Un dodam to pašu pretī ar uzviju!»

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē