• Kristīna Zaharova pēc atgriešanās no Maskavas kļuvusi par īstu daugavpilieti

    Slavenības
    Gita Vīksne
    5. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kristīna Zaharova.
    Foto: no privātā arhīva
    Kristīna Zaharova.
    Savulaik Kristīna Zaharova triumfēja Latvijas šovos un dziedāja Raimonda Paula koncertos, tad devās uz Krieviju. Pirms dažiem gadiem dziedātāja atgriezusies dzimtenē.

    «Šī man ir otra tik liela dramatiskā loma Daugavpils teātrī – esmu ļoti pateicīga režisoram Oļegam Šapošņikovam par ticību maniem spēkiem un par iespēju ieskatīties acīs savām bailēm,» pēc lugas «Meli bez noteikumiem» pirmizrādes žurnālam «Privātā Dzīve» saka dziedātāja un aktrise Kristīna Zaharova. «Bija satraukums, un zinu, ka vēl pie daudz kā var piestrādāt. Tas ir aizraujošs process, loma noslīpējas ar laiku. Parādās brīvības izjūta,» teic viņa.

    Zaharova popularitāti ieguva pēc uzvaras konkursā «Latvijas talants 2007» un šovā «Zvaigžņu lietus», kurā sevi spoži parādīja pārī ar uzņēmēju Nikolā Roldānu. To, ka Kristīnai ir labas vokālās dotības, jau agrā bērnībā pamanīja viņas vectēvs. Desmit gadu vecumā viņš meiteni aizvedis uz tolaik populāro Krievijas TV konkursu «Rīta zvaigzne». Latvijā meiteni pamanīja arī Maestro Raimonds Pauls, un viņa uzstājās Paula koncertos.

    2009. gadā Kristīna startēja Eirovīzijas nacionālajā atlasē, bet Latviju togad pārstāvēt viņai neizdevās. Neizdevās uzvarēt arī Īrijā, kur Kristīna togad startēja atlasē ar Laura Reinika rakstītu dziesmu un palika godpilnajā otrajā vietā. Drīz pēc tam jaunā dziedātāja devās skoloties uz Maskavu. Tur Zaharova četrus gadus studēja Krievijas Teātra mākslas universitātē.

    Pēc studijām viņa dažus gadus strādāja Mūziklu teātrī, kuru tolaik vadīja bijušais Krievijas kultūras ministrs Mihails Švidkojs.  

    Pirms četriem gadiem Kristīna atgriezās dzimtenē, un, izrādās, viņas dzīve tagad rit tālu no galvaspilsētas. Vaicāta, kā no dziedātājas kļuvusi par štata aktrisi Daugavpils teātrī, Zaharova stāsta: «Vilkme spēlēt mazas ainiņas, rakstīt scenārijus, režisēt un organizēt man bijusi jau no agras bērnības. Un, protams, arī dziedāt. Daugavpils teātra aktieru štatā esmu no 2019. gada rudens. Kopš tā laika Daugavpils ir manas mājas, un man šī pilsēta ļoti patīk. Viss ir rokas stiepiena attālumā,» atzīst Zaharova.

    Lielākais izaicinājums esot tekstu mācīšanās. «Man ir dzirdes un vizuālā atmiņa, bet ar to vien nepietiek. Lai uz skatuves justos brīvi, tekstam jānosēžas atmiņas dziļākajos slāņos. Tam vajag laiku. Citādi pirmajā mirklī šķiet, ka visu zini, bet pēkšņi vienkārši uznāk melna bilde,» stāsta Kristīna.

    Vaicāta, vai sapņo arī par lomām seriālos un filmās, Zaharova atbild: «Latvijā vēl neesmu filmējusies, priecātos par sadarbību ar vietējiem režisoriem. Esmu atvērta labiem piedāvājumiem.» Tāpat Kristīna neatteiktos piedalīties citu Latvijas teātru muzikālajās izrādēs un neatkarīgajos projektos.

    Citas ziņas lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Jurkāns atkal precas? Pēc 3 gadu prombūtnes ierodas Latvijā kārtot papīrus
    • Noslepkavotās dzīve bija kā šausmu filma. Jēkabpils monstra kaimiņi atklāj baisas detaļas
    • Petravičas karstās brīvdienas. Flirts ar arābiem un vēderdejas
    • Pieņēmusi drosmīgu lēmumu. Zeltiņa slēdz rotu biznesu
    • Beidzot atklājas, kā Porziņģis saticis savu mīlu
    • Vasara tuvojas! Lepers katru rītu cilā riepas. Krūze-Hermane neēd 140 stundas
       
    Privātā Dzīve nr17-18/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē