• Komponistam Atvaram Sirmajam diennakts laikā saziedo 2000 eiro

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    Inese Mizovska
    13. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    «Šī mīlestība dziedina tūkstoškārt vairāk par visām pasaules zālēm,» par cilvēku atsaucību grūtā brīdī aizkustināts ir komponists Atvars Sirmais.

    Aprīļa sākumā PDz vēstīja, ka slavenā bērnu TV raidījuma Čučumuiža radītāji komponists Atvars Sirmais un viņa sieva Kristīne Dina Bitēna iestrēguši Lielbritānijā. Turp viņi devās pirms robežu slēgšanas, lai sniegtu koncertu vietējiem latviešiem un Atvars varētu apmeklēt dakterus, kuri lemtu par tālākās ārstēšanās gaitu.

    Komponistam pirms kāda laika tika atklāts ļaundabīgs audzējs, un viņš periodiski devās uz Lielbritāniju, kur ārstēšanās maksāja mazāk un daudzi pakalpojumi bija pieejami ātrāk nekā dzimtenē. Kad Atvars saņēma ārstu atzinumu, ka ķīmijterapija nebūs jāuzsāk, iespēju atgriezties mājās vairs nebija. Biļetes uz dažiem reisiem, kas tika organizēti pandēmijas laikā, maksāja krietni dārgā, nekā mākslinieki bija rēķinājušies. 

    Mākslinieku draugi Lielbritānijā deva Atvaram pajumti, taču arī šiem cilvēkiem nav iespēju segt medikamentu, ikdienas specifiskās diētas produktu iegādes izmaksas un atpakaļceļa izdevumus. Lai nodrošinātu komponista pamatvajadzības, dzīvojot svešumā, nepieciešami vismaz 2000 eiro. Tāpēc latvieši Anglijā izsludināja ziedošanas kampaņu vietnē GoFundMe.

    Notika teju neticamais – diennakts laikā tika saziedota visa nepieciešamā summa.

    «Tas ir gluži kā Čučumuižas brīnums! Milzīgs paldies visiem 136 ziedotājiem un pārējiem atbalstītājiem. Tas tikai pierāda, ka viss ir iespējams, it īpaši tad, kad sanākam kopā un rūpējamies cits par citu!

    Ticam, ka Atvars pavisam drīz jums atlīdzinās ar skaistu koncertu un jautrām dziesmām,» pauda kampaņas organizatore Kristīne Vaivode. «Mēs kopā būsim izdarījuši ļoti labu darbiņu! Mēs tevi mīlam, rūķi Taustiņ!» uzmundrinājuma vārdus Čučumuižas sejai un dziesmas Tēvzemei autoram veltīja arī dzejnieks Ingmārs Čaklais, kurš vairākus gadus organizē latviešu kultūras dzīvi Birmingemā.

    Materiāls publicēts žurnālā Privātā Dzīve, Nr.17

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē